Blog

Top 3 eisen voor octrooi en hoe Donald Duck dwars ligt

Een uitvinding moet aan tal van eisen voldoen om voor een octrooi in aanmerking te komen. Alvorens we een octrooiaanvraag indienen is het dus raadzaam om te controleren of uw uitvinding aan die..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Check, check, dubbel check voor het aanvragen van een patent

Je bent enthousiast over je uitvinding. Je kunt bijna niet wachten om officiële bescherming te regelen in de vorm van een octrooiaanvraag. Toch is het goed om even pas op de plaats te maken. 

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Top 3 redenen om geen octrooi aan te vragen

Klanten kijken vaak raar op als ik zeg dat het verstandiger is om geen octrooi aan te vragen. Soms is dat namelijk de beste strategie. Wanneer? Hierbij mijn top 3. 

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Hoe bepaal ik het juiste moment om een patent aan te vragen?

Je bent bezig met een innovatie en je bent ervan overtuigd dat het potentie heeft. Je wilt het Intellectueel Eigendom vastleggen om er uiteindelijk geld mee te verdienen en/of de waarde van jouw..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Top 3 manieren om te verdienen aan octrooi

Een octrooi beschermt uw technische uitvinding. Uw concurrenten mogen die niet gebruiken zonder uw toestemming. Dat verstevigt uw marktpositie aanzienlijk. Er zijn nog andere aspecten aan een..

Door Walter Hart


Lees verder »

Dossier unitair octrooi en UPC

Laatste update: 14-9-2016

In dit dossier over het unitair octrooi zetten we alle ontwikkelingen omtrent het nieuw in te voeren octrooi en de Unitary Patent Court voor u op een rij. Een tijdslijn..

Door Walter Hart


Lees verder »

Iets buiten bereik meten? Ga digitaal met De Bagel

Het is een van de weinige gebruiksartikelen die nog niet gedigitaliseerd was, de rolmaat. Nu is er de Bagel, een digitaal meetlint met verschillende functies.

Door EP&C


Lees verder »

Binnenkort in A’dam: Innovatieve boomhut van zeventig meter

Hout wordt een alternatief bouwmateriaal voor woontorens. Amsterdam krijgt een houten flat van zeventig meter, Londen doet er een schepje bovenop met een houten torenflat van 300 meter.

Door EP&C


Lees verder »

Protocol biedt uitvinders vliegende start

Een goed begin is het halve werk. Onder dat motto hebben diverse partijen samen een protocol opgesteld waarmee uitvinders zich terdege kunnen voorbereiden op een octrooiaanvraag.

Door EP&C


Lees verder »

Houders auteursrecht Happy Birthday zingen toontje lager

Een van de grootste muziekuitgeverijen ter wereld heeft jarenlang miljoenen binnengeharkt voor publieke uitvoeringen van het liedje Happy Birthday, terwijl de rechten ongeldig waren.

Door EP&C


Lees verder »