Blog

Bacterie als koerier voor medicijnen

Wetenschappers boeken steeds betere resultaten in het afleveren van medicijnen op precies die locatie in het lichaam waar ze hun werk moeten doen. Bacteriën blijken uitstekende medicijnkoeriers.

Door EP&C


Lees verder »

Groot-Brittannië van plan om unitair octrooi en UPC toch te ratificeren

Met betrekking tot het unitair octrooi en het Unified Patent Court (UPC) doet zich een verrassende nieuwe ontwikkeling voor. De regering van Groot-Brittannië heeft ondanks de uitkomst van het..

Door EP&C


Lees verder »

Octrooistrategie werkt kostenbesparend

Voor een effectieve bescherming is meer nodig dan het laten beschrijven van de uitvinding in een octrooiaanvraag. Zowel voorafgaand aan het opstellen van de octrooiaanvraag als daarna moeten..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Dossier unitair octrooi en UPC

Laatste update: 28-11-2016

In dit dossier over het unitair octrooi zetten we alle ontwikkelingen omtrent het nieuw in te voeren octrooi en de Unitary Patent Court voor u op een rij. Een tijdslijn..

Door Walter Hart


Lees verder »

Wat nieuwsgierige octrooigemachtigden inspireert

Octrooigemachtigden zijn van nature nieuwsgierige bèta’s. Ze houden van techniek en technologie en hebben gekozen voor een technisch-juridisch beroep. Zinvolle uitvindingen zorgen steeds weer..

Door René Raggers


Lees verder »

Zijdezacht kogelvrij vest in de maak

Een Amerikaans biotechnologiebedrijf laat genetisch gemodificeerde rupsen oersterke zijdedraden produceren. Daarmee gaat de het bedrijf flexibele kogelvrije vesten produceren.

Door EP&C


Lees verder »

Uitdagingen bij beschermen personalized medicine

Wetgeving die per land verschilt kan effectieve bescherming van uitvindingen op het gebied van personalized medicine in de weg staan. Uitvinders moeten daar op voorhand op bedacht zijn.

Door Mark Jolink


Lees verder »

Swingend jouw oude dag in? Schrijf een hit!

Een succesvol nummer schrijven kan zeer lucratief zijn. Er kunnen bedragen met veel nullen mee gemoeid zijn, maar………zolang er auteursrechten op rusten.

Door EP&C


Lees verder »

Uitvinder is niet per definitie eigenaar idee

Veel uitvindingen ontstaan op basis van wetenschappelijk onderzoek. Het is in het belang van de bij het onderzoek betrokken wetenschappers om zoveel mogelijk te publiceren. Niet zelden siert een..

Door Roelie Kingma


Lees verder »

De Lamzac en het niet omver te blazen model(recht)

Hoe je Intellectueel Eigendom beschermt hangt af van de vraag of de vinding technisch of esthetisch van aard is. Uiteraard ligt daar een grijs gebied tussen. Een praktijk voorbeeld aan de hand van..

Door Walter Hart


Lees verder »