Blog

Nieuw is vitale octrooi-eis voor patent

Drie elementaire eisen aan een uitvinding om sowieso voor een octrooi of een patent in aanmerking te komen zijn nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Nieuwheid is een vrij..

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Top 3 tips om nieuwheid te checken

Een uitvinding moet nieuw zijn om voor een octrooi in aanmerking te komen. Als je vinding al bestaat, is aanvragen van een octrooi zinloos. Controleer dus vooraf of je idee ook echt nieuw is.

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Top 3 eisen voor octrooi en hoe Donald Duck dwars ligt

Een uitvinding moet aan tal van eisen voldoen om voor een octrooi in aanmerking te komen. Alvorens we een octrooiaanvraag indienen is het dus raadzaam om te controleren of uw uitvinding aan die..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Check, check, dubbel check voor het aanvragen van een patent

Je bent enthousiast over je uitvinding. Je kunt bijna niet wachten om officiële bescherming te regelen in de vorm van een octrooiaanvraag. Toch is het goed om even pas op de plaats te maken. 

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Top 3 vragen voordat je octrooi aanvraagt

Wekelijks zit ik met ondernemers aan tafel die hun uitvinding willen beschermen met een octrooi. Maar voordat we een octrooiaanvraag gaan indienen, adviseer ik hen om over een aantal onderwerpen..

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Selectie-uitvinding typisch voor chemie

Om voor een octrooi in aanmerking te komen moet een uitvinding nieuw en inventief zijn. De selectie-uitvinding kan op het eerste gezicht niet zo nieuw en inventief lijken. Schijn bedriegt.

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Inventiviteit vitale octrooi-eis

Behalve nieuw en industrieel toepasbaar moet een uitvinding ook inventief zijn om tot een octrooi te leiden. Als het gaat om nieuwheid dan is het ijkpunt vrij objectief. Stond de uitvinding..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Top 3 simpele uitvindingen met een octrooi

Kleine slimmigheden kunnen groot ongemak oplossen. Niet zelden schittert een uitvinding door eenvoud. Bescherming met een octrooi is vaak welverdiend. Hierbij mijn Top 3:

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Top 3 onbekende beschermingsvormen

Intellectueel eigendom is op allerlei manieren te beschermen, afhankelijk van het soort creatie of vinding. Anderen kunnen er dan niet mee aan de haal gaan. We kennen bijvoorbeeld octrooien,..

Door Isolde Borghans


Lees verder »

Hoe geld verdienen met octrooi zonder gedoe

Een goed idee en een goed octrooi. Die combinatie kan commercieel succes opleveren, zelfs zonder eigenhandig het idee uit te voeren, het te fabriceren of op de markt te brengen.

Door Walter Hart


Lees verder »