Blog

Protocol biedt uitvinders vliegende start

Een goed begin is het halve werk. Onder dat motto hebben diverse partijen samen een protocol opgesteld waarmee uitvinders zich terdege kunnen voorbereiden op een octrooiaanvraag.

Door EP&C


Lees verder »

Houders auteursrecht Happy Birthday zingen toontje lager

Een van de grootste muziekuitgeverijen ter wereld heeft jarenlang miljoenen binnengeharkt voor publieke uitvoeringen van het liedje Happy Birthday, terwijl de rechten ongeldig waren.

Door EP&C


Lees verder »

België nu ook op de Engelstalige toer

Na jarenlang te hebben volhard is België overstag. Engelstalige Europese octrooiaanvragen kunnen vanaf 1 januari 2017 in het Engels gevalideerd worden. Een vertaling in een van de landstalen is..

Door Robrecht de Weerdt


Lees verder »

Knock knock, andere zender graag!

Terug naar de tamtam. Een eenvoudig apparaatje verandert een wand of tafel in een afstandsbediening. Klop- en tikpatronen sturen vervolgens apparaten via wifi aan.

Door EP&C


Lees verder »

Bescherm naast het apparaat ook vooral de consumable

Als je een verpakking bedenkt die technisch vernieuwend is, kun je deze beschermen met een octrooi. Zonder octrooi kan iedereen de wegwerpverpakking namaken en daarmee kan veel omzet verloren..

Door Walter Hart


Lees verder »

Blog EP&C ook in het Engels

Engels is de voertaal van de wetenschap en van innovatie. Ook academische en juridische artikelen over Intellectueel Eigendom verschijnen doorgaans in het Engels. Het is nu eenmaal een zeer..

Door EP&C


Lees verder »

Snelle bloedtest bij huisarts

Snel, goedkoop en nauwkeurig testen van bloed kan voortaan gewoon bij de huisarts, dankzij een nieuw, handzaam en accuraat apparaat.

Door EP&C


Lees verder »

3D-Stradivarius voor € 50,-

Steeds meer muziekinstrumenten rollen uit de 3D-printer. Dat levert niet alleen volstrekt nieuwe ontwerpen op, maar ook nieuwe manieren van geluid produceren.

Door EP&C


Lees verder »

Selectie-uitvinding typisch voor chemie

Om voor een octrooi in aanmerking te komen moet een uitvinding nieuw en inventief zijn. De selectie-uitvinding kan op het eerste gezicht niet zo nieuw en inventief lijken. Schijn bedriegt.

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Olifantenpoeppapier zonder luchtje

Olifantenpoep is rijk aan gras en andere plantaardige vezels. Het is een uitstekend alternatief voor hout als grondstof voor de papierindustrie in Kenia. Zowel in kwaliteit als in kostprijs is er..

Door EP&C


Lees verder »

Ontvang onze nieuwsbrief