Octrooiprocedure

Hoelang kan de octrooiprocedure duren?

De duur van indiening van een octrooiaanvrage tot verlening kan per land zeer uiteen lopen.

 

Wanneer is mijn vinding openbaar?

Volgens de octrooiprocedure is uw vinding tot 1,5 jaar na indiening van de octrooiaanvrage geheim. Hierna wordt deze gepubliceerd en kan deze door iedereen, bijvoorbeeld op http://www.espacenet.com/, worden ingezien.

 

In welke landen moet ik mijn octrooi indienen?

Het kiezen van landen is een strategische keuze in de octrooiprocedure die nauw samenhangt met uw commerciŽle activiteiten. Aandachtspunten zijn bijvoorbeeld de belangrijkste afzetmarkten en de landen waar de productie plaatsvindt.

 

Is een Europees octrooi geldig in alle Europese landen?

Een Europees octrooi is een bundel octrooien voor een aantal Europese landen waarvoor een gemeenschappelijke verleningsprocedure is doorlopen. Volgens de octrooiprocedure kan het octrooi na verlening in al deze landen, maar ook slechts in een selectie van deze landen worden voortgezet. Doorgaans is een Europees octrooi slechts geldig voor een selectie van Europese landen. Dit heeft alles te maken met een strategische keuze door de octrooihouder met betrekking tot de commerciŽle activiteiten en de kosten die zijn verbonden met het in de afzonderlijke Europese landen registreren van het Europese octrooi.

EP&C, Postbus 3241, 2280 GE RIJSWIJK, tel (070) 414 54 54, fax (070) 414 54 99, http://www.epc.nl