Het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek
Terug naar webinars

WORKSHOP TRADE SECRET DIRECTIVE

GEHEIMHOUDEN VAN UW KNOW-HOW: DAT DOET U ZO

Vanaf juni 2018 hebben bedrijven betere mogelijkheden om schade door het uitlekken van bedrijfsgeheimen te voorkomen, te beperken of om schadevergoeding te verkrijgen. Dit is het resultaat van de invoering van de ‘Trade Secret Directive’: een richtlijn van de Europese Unie.

Om een beroep te kunnen doen op de juridische gronden van het bedrijfsgeheim, moet u namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Doet u dit niet, dan staat u met lege handen als één van uw medewerkers er met uw knowhow vandoor gaat. Tijdens deze workshop leggen we u in één middag uit aan welke voorwaarden u moet voldoen en hoe u dit organiseert. 

VOOR WIE?

  • Voor directeuren die vertrouwelijke bedrijfsinformatie adequaat wil beschermen.
  • Voor de R&D-er die twijfelt tussen geheimhouden of patenteren van het Intellectuele Eigendom.
  • Voor de ondernemer waarbij het bedrijfsgeheim het kloppende hart van het bedrijf vormt. Lekken van deze knowhow heeft drastische gevolgen voor de bedrijfsvoering.

ONDERWERPEN

  • Wat is een bedrijfsgeheim?
  • Wat biedt de ‘Trade Secret Directive’?
    Wanneer kiezen voor een bedrijfsgeheim en wanneer voor een patent?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van deze keuze?
  • Aan welke voorwaarden moet u voldoen om effectief gebruik te maken van de Trade Secret Directive?
  • Hoe kunt u procederen op basis van de Trade Secret Directive?
  • En meer.

KENNISNIVEAU

Voor het volgen van deze bijeenkomst is geen voorkennis vereist over bedrijfsgeheimen of patenten.

BESCHIKBARE PLEKKEN

Wilt u ook de kans verkleinen dat uw bedrijfsgeheimen op straat komen te liggen en weten hoe u lekken van uw geheimen effectief aanpakt? Meld u zich dan nú aan. Om de interactiviteit te kunnen waarborgen, sluit de inschrijving bij 40 deelnemers. Wees er daarom snel bij, want vol = vol.

INVESTERING

U investeert een dagdeel van uw tijd. Verder is de workshop gratis, inclusief lunch. Waarom? Wij zijn ervan overtuigd dat u betere keuzes maakt als u meer kennis heeft van het beschermen van Intellectuele Eigendom. Díe kennis is een meerwaarde voor u, maar ook voor ons.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: Deze workshop is op dit moment niet ingepland. Heeft u interesse? Meldt u zich dan aan. Wij nemen contact met u om de mogelijkheden te bespreken. 
Locatie: Nog te bepalen
Lunch: 13:00 - 13:30 uur
Workshop: 13:30 - 17:30 uur

 

TRAINERS

Deze workshop wordt gegeven door:

Nyske Blokhuis


Nyske Blokhuis 

Nyske studeerde werktuigbouwkunde in Eindhoven en is sinds 2001 als octrooigemachtigde verbonden aan EP&C. Daarvoor werkte ze als ontwerper van machines en als schadeonderzoeker. Naast haar werk als octrooigemachtigde is Nyske actief in het opleiden van beginnende en meer ervaren octrooigemachtigden. Aan de Universtiteit Maastricht bereidt ze kandidaat-octrooigemachtigden voor op het Europees examen, in een opleiding die ze zelf mede heeft opgezet.

Robrecht de Weerdt


Robrecht de Weerdt

Robrecht studeerde elektrotechniek aan de KU in Leuven en is sinds 2007 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Daarvoor werkte hij onder meer als octrooigemachtigde bij een ontwikkelaar van lithografiesystemen voor chipfabrikanten (ASML) en deed hij promotieonderzoek in dienst van Holec, een onderneming gericht op aandrijftechniek en het opwekken van elektrische energie.

Gunther Meyer


Gunther Meyer

Gunther is partner bij advocatenkantoor Eversheds-Sutherland en is het hoofd van de Intellectual Property tak in Brussel. Hij heeft onder andere een jarenlange ervaring in het leveren van strategisch advies en de afhandeling van nationale en grensoverschrijdende IP-geschillen. Gunther vertegenwoordigt zowel nationale als multinationale klanten in de chemische, agrarische, ruimtevaart-, industriële engineering, automobiel-, voedings- en cosmetische industrie.

 

 

Aanmelden

EP&C gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en privacy.
Lees meer
EP&C gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en privacy. Daarom e-mailen wij u niet zonder uw toestemming. Dus wilt u meer weten over onze e-books, white papers workshops of webinars? Geef ons dan via onderstaande checkbox toestemming om u op de hoogte te houden.