Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Aansluiting merkenrecht China op westerse regels

Aansluiting_merkenrecht_China_op_westerse_regels.jpgMet de invoering van een nieuw merkenrecht op 1 mei 2014 lijkt China zich te conformeren aan de reguliere internationale wet- en regelgeving op het gebied van Intellectueel Eigendom.

Lange tijd had China een uitermate slechte reputatie op dit gebied. Westerse producten en merken werden schaamteloos gekopieerd en op de markt gebracht. In de laatste tien jaar tekende zich echter gaandeweg een kentering af. Het werd voor westerse bedrijven lonend om inbreuken op octrooien in China juridisch aan te pakken. Met het nieuwe merkenrecht bevestigt China ook wettelijk dat het bezig is Intellectueel Eigendom te behandelen zoals dat in het westen gebeurt.

Van maakeconomie tot innovatie

De nieuwe ontwikkeling is goed nieuws voor het westerse bedrijfsleven. China is immers een van de belangrijkste handelspartners van Nederland en de Europese Unie. De voor de hand liggende reden voor de merkrechtvernieuwing is dat China zich ontwikkelt van productie-economie tot een innoverende economie. Chinese bedrijven hebben er dus alle belang bij dat ook hun Intellectueel Eigendom goede bescherming krijgt, nationaal en internationaal. De recente wijzigingen verstevigen de positie van merkhouders en versnellen procedures.

Onderwerpen: OCTROOI, CHINA, MERKRECHT