Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

De beste gelezen blogs van 2016

new-years-eve-936219_960_720.jpgHet eind van het jaar is traditioneel de tijd van lijstjes en overzichten. EP&C BL&G blijft natuurlijk niet achter. Trots presenteren wij het overzicht van de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. We tellen af en beginnen bij nummer 5. Wat is het blog van 2016?

 

 

Hoe_geld_verdienen_met_octrooi_zonder_gedoe.jpg5. Top 3 manieren om te verdienen aan octrooi

Een octrooi beschermt uw technische uitvinding. Uw concurrenten mogen die niet gebruiken zonder uw toestemming. Dat verstevigt uw marktpositie aanzienlijk. Er zijn nog andere aspecten aan een octrooi die geld op kunnen leveren. Welke? Lees deze Top 3.
Lees verder >>

lamzac.jpg4. De Lamzac en het niet omver te blazen model(recht)

Hoe je Intellectueel Eigendom beschermt hangt af van de vraag of de vinding technisch of esthetisch van aard is. Hier ligt een grijs gebied tussen. Lees het praktijk voorbeeld van de rechtszaak tussen Fatboy vs Kaisr.
Lees verder >>

Wat_nieuwsgierige_octrooigemachtigden_inspireert.jpg3. Wat nieuwsgierige octrooigemachtigden inspireert

Octrooigemachtigden zijn van nature nieuwsgierige bèta’s. Ze houden van techniek en technologie en hebben gekozen voor een technisch-juridisch beroep. ‘Ik wou dat ik erbij was geweest toen ze die bepaalde ontdekking deden’ is iets wat elke bèta wel eens denkt.
Lees verder >>

Top_3_redenen_om_nog_even_geen_octrooi_aan_te_vragen.jpg2. Top 3 redenen om geen octrooi aan te vragen

Klanten kijken vaak raar op als Isabelle zegt dat het verstandiger is om geen octrooi aan te vragen. Soms is dat namelijk de beste strategie. Wanneer? Hierbij haar top 3.
Lees verder >>

 

Top_3_patent_requirements_and_how_Donald_Duck_is_being_obstructive_.jpg1. Top 3 eisen voor octrooi en hoe Donald Duck dwars ligt

Een uitvinding moet aan tal van eisen voldoen om voor een octrooi in aanmerking te komen. Voordat we een octrooiaanvraag indienen is het dus raadzaam om te controleren of uw uitvinding aan die eisen voldoet. Maar aan welke? Hierbij de top 3.
Lees verder >>

Onderwerpen: OCTROOI, INNOVATIE