Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

De beste tip voor alle Willie Wortels en Niet-Willie Wortels

De-beste-tip-voor-alle-Willie-Wortels-en-Niet-Willie-Wortels.jpgZe zijn er vast nog. Mensen die jarenlang op zolder aan een uitvinding werken. Op zo’n zolderkamer is het heerlijk rustig werken, zonder Whatsapp, Facebook en verwoede discussies van politieke partijen. Je kunt helemaal in de techniek kruipen. Je kunt alles tot in de puntjes perfectioneren. In jouw eigen tempo.

Maar, de wereld staat niet stil. De tijd neemt geen pauze, evenals de ontwikkeling van de techniek.

Over de hele wereld ontstaan problemen waar mensen een technische oplossing voor bedenken. En dan komt Willie van zolder af met de perfecte vinding en wat blijkt?

De uitvinding bestaat al. En in het ergste geval is het ook nog beschermd met een octrooi. Dus door de uitvinding te gebruiken maakt Willie ook nog eens inbreuk.

Wat een deceptie. En dat is nog een understatement.

Dé tip

Daarom, voor alle Willie Wortels van deze wereld, en alle andere innovators die niet tot deze categorie behoren heb ik dé tip.

Octrooi database

Ik heb het over een ‘octrooidatabase’.

Waarom?

Het geeft u inzicht in de huidige wereldwijde technische kennis.
Dit wordt ook wel ‘stand van de techniek’ genoemd. U kunt grasduinen in verschillende databases om te onderzoeken of uw technische oplossing voor een probleem echt zo geniaal is, of dat iemand u voor was. U kunt tevens een inschatting maken of u kans maakt op een octrooi. Ik adviseer echter wel om voor deze inschatting een octrooigemachtigde te raadplegen, maar dat terzijde.

Kortom, een bezoek aan één van de octrooidatabases kan u een hoop nuttige informatie opleveren en eenzame uren op zolder besparen.  

Lees het BL&G van mijn collega Kees Hollaar voor meer tips voor het aanvragen van een octrooi. 

New Call-to-action

Onderwerpen: Octrooi, Uitvinding, Patent, Tips