Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

De leukste zomer­octrooien van 2019

1907-zomerpatenten_2-kolomDe out-of-officeberichten druppelen steeds vaker in mijn mailbox. Ook bij EP&C laden veel collega’s de komende weken de fysieke en mentale batterijen op. De zomer is altijd een goed moment voor reflectie, bezoekjes aan familie en vrienden, sporten of juist helemaal niks doen. Althans, voor veel mensen.

Zomer = inspiratiebron

Voor sommige uitvinders is het warme weer en het vele buiten zijn juist een inspiratiebron. Dat is goed te zien als je in deze tijd van het jaar door de online databases met octrooien gaat.

Mijn top 3

Elk jaar komen er namelijk weer prachtige, nieuwe, zomerse octrooi- en modelaanvragen voorbij. Al die luierende mensen vormen voor de creatieve productontwerper een prachtige afzetmarkt, en de meest geslaagde producten verdienen natuurlijk bescherming binnen het Intellectuele Eigendom. Toch is dé zomerhit van het jaar maar voor weinigen weggelegd. Ik kwam bij mijn verkenning een aantal mooie ideeën tegen en heb daaruit een top 3 van kanshebbers voor u samengesteld. Wat denkt u, zit de vondst van 2019 hiertussen? Of heeft u zelf wellicht een beter idee? Ik wens u – uiteraard ook namens mijn collega’s - in elk geval succes met de laatste loodjes en een ontspannen, lekkere, of nu misschien juist wel heel geïnspireerde vakantie.

1. Rotation Ice Cream Holder

Iedereen houdt van ijs, maar niemand houdt van plakkerige handen. Deze hoorntjeshouder claimt een mooie oplossing, in de vorm van een soort lekbak voor gesmolten ijs. Ideaal voor hete dagen, dagdromende ijsco-eters en natuurlijk kleine kinderen!

ijs zomerblog 2019

2. Mesh Cap

Een pet werkt perfect tegen de zon in je ogen, maar is ook vaak erg heet voor de rest van je hoofd. Dit gevlochten design is misschien wel de oplossing. Luchtig en toch schaduwrijk. Ik wil er wel eens één proberen tijdens een zonnig hardlooprondje door de duinen.

cap zomerblog 2019

3. Grass Flip Flops

Een picknick in het park en dan met je blote voeten in het gras. In de zomermaanden besef je ineens weer hoe lekker dat eigenlijk is. Met deze creatieve vondst hou je dat gevoel nu overal vast. Op deze slippers met een kunstgras zool waan je je altijd buiten, ook als je binnen zit. En nu stap je tenminste niet per ongeluk op glas, takjes of een weggewaaid restje van je zomerse salade.

Grass Flip Flops

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT, INTELLECTUEEL EIGENDOM