Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Een heuse Tesla aan de muur

Een_heuse_Tesla_aan_de_muur.jpg

Tesla is bekend van fraaie - doch prijzige - elektrische duurzame bolides. Voor heel wat minder geld kun je nu ook een Tesla aan de muur hangen. Het levert je geen mobiliteit op, wel duurzaam gebruik van energie.

Tesla zoekt niet alleen duurzame oplossingen voor het verkeer, maar ook voor het energiegebruik van particulieren en bedrijven. Zo’n oplossing is de Tesla Powerwall, een grote designaccu aan de muur die stroom uit zonnepanelen of van de leverancier opslaat.

Elektriciteitsnet

Huishoudens gebruiken ’s ochtends en ’s avonds de meeste energie. Maar zonnepanelen wekken juist overdag de meeste energie op. Omdat er niemand thuis is om die stroom te gebruiken, lever je die stroom tegen een vergoeding aan het elektriciteitsnet. Je kunt die energie nu ook opslaan in de Powerwall. Je gebruikt de stroom dan wanneer het je uitkomt. Bovendien heb je nooit meer last van stroomuitval. Je schakelt zo over naar stroom uit de Powerwall.

Geen bescherming technologie

Zo heb je vanaf circa 3.700 euro een Tesla Powerwall aan de muur. Niet goedkoop, maar de verwachting is dat de prijzen voor dit soort energieopslagsystemen snel zullen dalen. De concurrenten roeren zich al. En die hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Tesla stelt de Powerwall-technologie beschikbaar aan andere bedrijven. Met deze ‘open source’ strategie wil Tesla het gebruik van fossiele energie terugdringen via duurzame technologieën.

Onderwerpen: OCTROOI, ELEKTROTECHNIEK, INNOVATIE