Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Frisbee met een stokkie verovert de wereld

Frisbee_met_een_stokkie_verovert_de_wereld.jpg

Een nieuw behendigheidsspel moet de wereld gaan veroveren. Bedenker Bas Ruyssenaars timmert hard aan de weg met YOU.FO een kruising tussen lacrosse, hockey en frisbee.

De naam van het spel verwijst naar een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, de UFO. De essentie van het spel is dat een ring met een werpstick wordt gegooid en gevangen. Waar hockey nog wel eens voetbal met een stokkie wordt genoemd, kan YOU.FO plat gezegd betiteld worden als frisbee met een stokkie.

Demonstratiesport

Het spel is deze zomer gepresenteerd als demonstratiesport tijdens de World Sports Games, de Olympische Spelen voor recreatiesporters, in Lignano Sabbiadoro in Italië. Eerder sleepte het spel al diverse sportinnovatieprijzen in de wacht. Volgens de bedenker vergt het spel concentratie, kracht, flexibiliteit en samenwerking. YOU.FO kan één op één gespeeld worden of in teams, met goals of freestyle, in het park, op sportvelden of op het strand.

Duurzaam vervaardigd

De aerodynamische ring wordt over afstanden van tien tot dertig meter van speler naar speler geworpen. Ring en werpsticks zijn duurzaam vervaardigd van recyclebare materialen, voornamelijk aluminium en rubber. De werpsticks hebben een speciaal gevormd uiteinde waarmee de ring met hoge snelheid kan worden gelanceerd. Deze speciale spelmaterialen zijn in samenwerking met octrooibureau EP&C beschermd. Het startkapitaal voor de ontwikkeling van materialen en promotie van het spel is deels via crowdfunding bijeengebracht. Kijk voor meer informatie op de You.Fo website.

YOU.FO @ World Sport Games Italy '15 from YOU.FO on Vimeo.

Onderwerpen: OCTROOI, Werktuigbouw, INNOVATIE