Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Geluidsgolven bestrijden blauwgroene algen

Geluidsgolven_bestrijden_blauwgroene_algen.jpg

Blauwgroene algen zorgen wereldwijd voor problemen in oppervlaktewater, zoals vissterfte en stankoverlast. Het Nederlands bedrijf LG Sound heeft een succesvolle en milieuvriendelijke techniek ontwikkeld om algen met ultrasonore geluidsgolven te bestrijden.

LG Sound heeft een drijvend platform ontwikkeld onder de naam MPC-Buoy dat van zonne-energie gebruik maakt om de geluidsgolven te produceren. Daarmee zijn zonder chemicaliën de blauwgroene algen terug te dringen in oppervlaktewateren. Daarnaast levert het bedrijf ultrasone anti-algenapparatuur in meer dan vijftig landen voor drinkwaterreservoirs, koeltorens, zwembaden en vijvers.

Amerikaanse markt

Inmiddels wordt MPC-Buoy, die in samenwerking met meerdere universiteiten is ontwikkeld, internationaal succesvol ingezet. Zo heeft LG Sound vier exemplaren geleverd aan het grootste drinkwaterbedrijf van de Verenigde Staten. Het drinkwaterbedrijf wil nu de techniek op de Amerikaanse markt brengen.

Beste innovatieve ondernemer

LG Sound won in 2014 de Shell LiveWIRE Award, een prijs van € 10.000,00 voor de beste jonge, innovatieve ondernemer. LG Sound verwacht dat deze bekroning helpt om in contact te komen met andere innovatieve ondernemers, kennisinstituten en experts zodat het bedrijf zich verder kan ontwikkelen en doorgroeien.

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, INNOVATIE