Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Herbruikbaar alternatief voor printpapier in de maak

Herbruikbaar_alternatief_voor_printpapier_in_de_maak.jpg

Amerikaanse scheikundigen van de Riverside University in Californië hebben een herbruikbaar alternatief voor printpapier ontwikkeld. Deze kunststof variant van papier is ongeveer twintig keer te gebruiken. De prints worden bovendien niet met inkt maar met ultraviolet licht gemaakt.

De wetenschappers hebben hun vinding rewritable paper ofwel herschrijfbaar papier gedoopt. Het gaat om een kunststof variant van papier die is voorzien van redox-verf. Ultraviolet licht maakt de kleur van deze verf lichter, zodat een leesbare tekst afgedrukt kan worden. Deze tekst blijft gedurende circa drie dagen leesbaar, waarna die vanzelf verdwijnt en het ‘papier’ opnieuw te gebruiken is. Door het papier op te warmen is de tekst al eerder te verwijderen.

Milieuvriendelijk productieproces

Het rewritable paper is goedkoop te produceren via een milieuvriendelijk productieproces dat nauwelijks energie vergt. Momenteel is het in de kleuren rood, blauw en groen te printen, maar er wordt gewerkt aan prints met meerdere kleuren. Ook werken de onderzoekers aan een echt papieren versie van het herschrijfbare papier. Uiteindelijk willen ze bereiken dat het papier tot wel honderd keer te printen is.

Onderwerpen: OCTROOI, CHEMIE, INNOVATIE