Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Internationaal kennisplatform voor kastechniek

Internationaal_kennisplatform_voor_kastechniek.jpg

Alweco in Maasdijk innoveert wereldwijd de techniek rond schermen van kassen. Met de oprichting van een Nederlands-Amerikaans kennisplatform bundelt het bedrijf de expertise van producenten en gebruikers op dit specifieke gebied.

Permanente innovatie vormt de basis voor de bedrijfsactiviteiten van scherminstallatieproducent Alweco. Onlangs heeft het bedrijf met de Canadese samenwerkingspartner Westland Greenhouse Equipment & Supplies een kennisplatform opgezet. Dit bundelt en benut de expertise op dit vakgebied voor verdere innovatie en slimme toepassingen. Elk kasschermproject vergt maatoplossingen die aansluiten op lokale klimaatomstandigheden. Het kennisplatform combineert daartoe de ervaringen van kwekers uit de VS,Canada, Nederland en die van producenten.

Razendsnel

Twee recente vernuftige innovaties van Alweco zijn de Quick-Zip en de Ultra Groove spanbus. Het Quick-Zip installatiesysteem installeert razendsnel schermdoeken in alle typen kassen, ongeacht de hoogte. Hierbij is het niet meer nodig om personeel vanaf meerdere plaatsen in de kas handmatig montagehandelingen uit te laten voeren. Het ritssluitingachtige systeem beperkt bovendien de risico’s van handmatig installeren op grote hoogte.

Nauwelijks slijtage

Omdat scherminstallaties veelvuldig in beweging zijn slijt de trekdraad relatief snel. Als oplossing hiervoor heeft Alweco de Ultra Groove spanbus ontwikkeld. Deze heeft een spiraalvormige groef die de trekdraad leidt bij het uit- en oprollen. Hierdoor maken de verschillende draadwikkelingen geen zijdelings contact met elkaar en is er nauwelijks slijtage. Voor beide vindingen deed EP&C de octrooiaanvraag.

Onderwerpen: OCTROOI, TUINBOUW, INNOVATIE