Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

MaMaLoc wint Amsterdam Science & Innovation Award

MaMaLoc_wint_Amsterdam_Science__Innovation_Award.jpg

Bram Schermers, technisch geneeskundige en onderzoeker en grondlegger van MaMaLoc, is de winnaar van de Amsterdam Science & Innovation Award 2016. Met de MaMaLoc techniek kan borstkanker vroegtijdig, accuraat en vrouwvriendelijk opgespoord worden. Schermers ontving de prijs van
€ 10.000 euro uit handen van juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan.

Magnetische markering borstkanker

Schermers heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die borstkanker in een vroeg stadium voor de chirurg goed ‘zichtbaar’ kan maken. De MaMaLoc techniek is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Kanker Instituut (NKI-AVL) en de Universiteit Twente.

Stimulerings- en publieksprijs

De stimuleringsprijs ging naar Marte Otten, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam voor de feeling-thermometer, een online app voor het zichtbaar maken van onbewuste opvattingen. De publieksprijs is gewonnen door Hedy Folkersma van het Academisch Medisch Centrum voor HEAD, een device om in een vroeg stadium een waterhoofd bij pasgeborenen te diagnosticeren.

Amsterdam Science & Innovation Award

De Amsterdam Science & Innovation Award is de jaarlijkse prijs voor het meest innovatieve idee met een maatschappelijke en/of een commerciële toepassing, voortkomend uit wetenschappelijk onderzoek. De Award werd voor de 11de keer op rij uitgereikt door IXA (Innovation Exchange Amsterdam). Partners in de prijs zijn de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Science Park, Amolf, Nikhef, CWI, Sanquin en NKI-AVL.

Onderwerpen: LIFE SCIENCES, UITVINDING, INNOVATIE