Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Marktplaats voor octrooien

Marktplaats_voor_octrooien.jpg

De recente opening van een Database Octrooilicenties moet de innovatiekracht van Nederland een extra impuls gaan geven. Het Octrooicentrum Nederland heeft de database ontwikkeld. Hierin zijn octrooien opgenomen die beschikbaar zijn voor licenties.

Met de Database Octrooilicenties kunnen octrooihouders die hun octrooi niet zelf willen of kunnen exploiteren in contact komen met ondernemers die nieuwe technologieën zoeken. Zij kunnen de vindingen vervolgens naar de markt brengen zodat ondernemer en octrooihouder er samen geld aan kunnen verdienen. De database vormt zo een digitale marktplaats voor technologie-uitwisseling en het verhandelen van octrooien.

Drempelverlagend

Mark Jolink, octrooigemachtigde bij EP&C, noemt de opening van de database een goed initiatief dat zeker de moeite waard kan zijn. “Octrooihouders kunnen hun octrooi gratis op laten nemen in de database. Daarmee wordt het gemakkelijker om de juiste partijen te vinden en hiermee samen te werken. Het is een digitale ontmoetingsplek. De database zal in dat opzicht zeker ook drempelverlagend werken. Of de innovatiekracht van bedrijven hiermee daadwerkelijk versterkt, zal in de praktijk moeten blijken”, aldus Jolink.

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN