Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

‘Octrooien zijn smeerolie van economische vernieuwing’

Octrooien_zijn_smeerolie_van_economische_vernieuwing.jpg

Octrooien zijn de smeerolie in de machinekamer van economische vernieuwing. Dat zei premier Mark Rutte bij het startsein voor de nieuwbouw van het Europees Octrooibureau / European Patent Office (EPO) in Rijswijk.

Voor het innovatieproces zijn volgens de premier creatieve en technische geesten nodig met maximale ruimte om out-of-the-box te denken en te experimenteren. “Aan de andere kant zijn met innovatie keiharde zakelijke belangen gemoeid. Bedrijven en investeerders willen nu eenmaal rendement maken op hun euro, dollar of yen en dat is volkomen terecht. Een goed octrooistelsel zorgt ervoor dat risico en rendement met elkaar in balans blijven. Daarmee is het werk van het European Patent Office nu al meer dan veertig jaar een driver for innovation en economische groei”, aldus Rutte.

Hedendaagse architectuur

De nieuwbouw van het EPO in het Rijswijkse kantorenpark Plaspoelpolder is het grootste nieuwbouwproject van Nederland op dit moment. Het nieuwe hoofdgebouw krijgt een oppervlakte van 80.000 vierkante meter en biedt een werkomgeving voor circa 1.750 medewerkers. Het pand is een modern, stalen gebouw met een gevel van dubbel glas van 107 meter hoog en 150 meter lang. De glazen gevel reflecteert het landschap in het water rondom het pand. De hedendaagse architectuur moet de missie van het EPO symboliseren: to foster innovation in Europe. De nieuwbouw moet in 2017 voltooid zijn.

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN