Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Prijs voor uitvinder wandplug

Prijs_voor_uitvinder_wandplug.jpg

De uitvinder van de plastic wandplug en houder van vele duizenden patenten, Artur Fischer, is op 94-jarige leeftijd geëerd met de European Inventor Award 2014. Hij ontving de carrièreprijs van het Europees Octrooibureau EPO voor zijn talrijke bijdragen aan de samenleving.

Artur Fischer is een van de productiefste uitvinders ter wereld. Alleen al in zijn geboorteland Duitsland heeft hij circa 11.000 octrooien op zijn naam staan. Zijn eerste octrooi verwierf hij 65 jaar geleden voor het synchroniseren van flitslicht in camera’s. De enorme lijst uitvindingen die hij sindsdien op zijn naam schreef omvat onder andere cd-doosjes, veel bouwkundige en –technische oplossingen en kinderspeelgoed.

Wereldwijd 4.000 medewerkers

Zijn meest bekende uitvinding, die iedereen ongetwijfeld in huis heeft, is de befaamde wandplug, een uitvinding uit 1958. Dagelijks worden er naar schatting veertien miljoen van geproduceerd. Tien jaar daarvoor richtte Artur Fischer zijn bedrijf Fisherwerke GmbH op. Dit constructiebedrijf wordt sinds 1980 door zijn zoon Klaus gerund en heeft wereldwijd 4.000 medewerkers, verspreid over 42 vestigingen.

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN