Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Revolutie in octrooirecht ophanden

Gate2IP-bericht-jan-white-paper-UO-i.jpg

Het unitair octrooi is een revolutie in veertig jaar Europees octrooirecht. Hiermee komt voor veel ondernemers een interessant alternatief voor octrooibescherming in de EU binnen handbereik.

Het is met name voor ondernemers die over een bestaand Europees beschikken raadzaam om zich nu al te verdiepen in de voor- en nadelen van het unitair octrooi. Op die manier kunnen ze optimaal strategisch gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die dit nieuwe octrooi biedt.

Lopende octrooiaanvraag

Dat geldt ook voor bedrijven die een lopende octrooiaanvraag in meerdere landen willen registreren. Of die licenties op innovaties hebben uitgegeven. Daarnaast is het voor ondernemers nuttig om nu al vast te stellen of ze in de toekomst een eventuele rechtszaak over een octrooi per land of voor één instantie willen voeren.

Handig document

EP&C heeft in de vorm van een geactualiseerde versie van de White Paper over het unitair octrooi een handig document opgesteld dat helpt bij het anticiperen op de komst van dit alternatieve octrooi. De White Paper is digitaal in het Nederland en in het Engels. 

Deze whitepaper bundelt alle belangrijke informatie over het unitair octrooi

Onderwerpen: Unitair octrooi