Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Slim ondernemen van innovatie tot fiscus

SLIM ONDERNEMEN VAN INNOVATIE TOT FISCUSNederland is een land van uitvinders. We staan niet voor niets steevast hoog genoteerd in de ranglijst van meest innovatieve landen. Dit jaar op de 4e plek, net achter de VS. En onze Tuinbouwsector speelt hierin een cruciale rol, iets om oprecht trots op te zijn.

Aantrekkelijke regelingen

Onze overheid weet dit ook maar al te goed en wil dit graag zo houden. Daarom heeft zij hiervoor belangrijke regelingen in het leven geroepen. Velen van u maken al gebruik van de voordelen van de WBSO, de subsidie om speur- en ontwikkelingswerk betaalbaar te maken. Maar nog lang niet iedereen maakt daarnaast ook al gebruik van ons efficiënte registratie-octrooi of van de Innovatiebox bij de jaarlijkse belastingaangifte.

Dubbel ticket?

Als je tegenwoordig als groter bedrijf gebruik wil maken van de Innovatiebox, moeten de innovaties niet alleen onder WBSO zijn verricht. Er moet ook een octrooi voor worden aangevraagd. Het eerste ticket, de WBSO, is vereist om te waarborgen dat de R&D-activiteit in Nederland plaatsvond. Het tweede ticket, het octrooi, is vereist om te waarborgen dat er sprake is van een innovatie. En dan niet alleen een innovatie binnen het eigen bedrijf, maar één die wereldwijd gezien nieuw en inventief is.

Voorsprong in de wereld

Mijns inziens is de eis van het dubbele ticket terecht. Tezamen stimuleren zij Nederlandse bedrijven namelijk echt om uitvindingen te doen waarvoor ze dan gedurende twintig jaar een exclusief octrooirecht kunnen krijgen. Dit kan deze Nederlandse bedrijven verder helpen om een voorsprong in de wereld op te bouwen en te behouden. Op 19 september organiseren EP&C, BDO en RVO daarom een seminar in het World Horti Center in Naaldwijk. In twee uur leert u alles wat u moet weten op het gebied van octrooien, belastingen en subsidies.

Spoedcursus

  • Hoe zorgt u ervoor dat uw WBSO-aanvraag weinig papierwerk voor uw ontwikkelaars met zich meebrengt?
  • Hoe beschermt u uit het speur- en ontwikkelingswerk voortkomende innovaties?
  • Wanneer vallen deze in de Innovatiebox-regeling en wel zodanig dat u daarvan optimaal gebruik kunt maken?
  • Hoe inventief moet een innovatie eigenlijk zijn voor het kans maken op een octrooi?
  • Hoe vergroot u uw kansen bij de overheid zowel voor de fiscale innovatieregelingen als voor het krijgen van een exclusief octrooi?


Wilt u bij dit alles ook ontzorgd worden en van de voordelen genieten? Meld u zich hier dan aan voor ons gezamenlijke seminar van 15:30-17:30 uur in het prachtige World Horti Center.

Grotere zaal

We kregen overigens al zo veel aanmeldingen dat we een grotere zaal hebben geboekt. Er is grote behoefte aan deze basiskennis. Die willen we heel graag bieden. Ik kijk er naar uit om ook u op 19 september tijdens het seminar “Slim ondernemen van innovatie tot fiscus” te mogen ontmoeten.

Onderwerpen: OCTROOI, TUINBOUW, PATENT, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM