Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Slimme brievenbus krijgt vorm

Slimme_brievenbus_krijgt_vorm.jpg

Geen gedoe meer met pakketjes die bij buren of een distributiecentrum zijn afgegeven. Een brievenbus die je pakket veilig aanneemt en waarin je het ook kunt retourneren is de oplossing.

Twee startups lijken met een goed functionerende slimme brievenbus op de markt te komen, zodat internetshoppen nog eenvoudiger wordt. Het Nederlandse Parcer komt met een royale box die aan de muur of op een standaard in de tuin komt. Via de unieke code bij de bestelling kan de bezorger de Parcer eenmalig openen om het pakje af te leveren. Batterijen zorgen voor de stroomvoorziening.

Temperatuur

De bewoner kan eveneens via een app met dezelfde code de box openen en eventueel het pakket retourneren. De Parcer is gemaakt van inbraakwerend materiaal en heeft een alarmsysteem. Naast de reguliere Parcer komt er een even grote Parcer Food, waarin de temperatuur te regelen is. Zo blijven voedselboxen gekoeld tot de bewoner thuis is. De afmetingen van de box zijn 66 x 57 x 47 cm.

Abonnement

De Parcer gaat 139 euro kosten, de Parcer Food, waarin natuurlijk ook reguliere pakketten passen, kost 169 euro. Wel moet een abonnement voor het gebruik worden afgesloten. Naar verwachting komen de boxen nog dit jaar op de markt. In een later stadium wil Parcer inbouwboxen voor muren of deuren gaan leveren.

Uitklapbaar systeem

Op een vergelijkbare manier werkt het Amerikaanse uCella. Dit lijkt een reguliere brievenbus, maar dan met een uitklapbaar systeem om pakketten in ontvangst te kunnen nemen. Ook inbraakvrij, volgens de fabrikant. De app geeft een seintje wanneer het pakket is bezorgd en ook retourneren kan via de box. uCella lijkt met een oppervlakte van 53 bij 55 cm en een hoogte van 110 cm geschikt om bestellingen van groter formaat te herbergen. 

Onderwerpen: Werktuigbouw, START-UP, INNOVATIE