Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Snelle bloedtest bij huisarts

bloedtest.jpgSnel, goedkoop en nauwkeurig testen van bloed kan voortaan gewoon bij de huisarts, dankzij een nieuw, handzaam en accuraat apparaat.

Daarmee hoeft een patiënt niet meer naar een huisartsenlaboratorium of ziekenhuis voor een diagnose. Bovendien geeft de bloedtest onmiddellijk uitsluitsel. Normaal gesproken duurt het dagen of weken voordat een ziekenhuis de uitslag van bloedonderzoek doorgeeft aan de huisarts, die vervolgens de patiënt moet informeren. Het apparaat, de Spinit, bespaart daarmee veel geld.

Optische schijven

De Spinit is het resultaat van samenwerking tussen een Portugees medisch technologiebedrijf en een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in optische schijven voor dataopslag. Het systeem voert aan de hand van een druppel bloed immunochemische, hematologische en klinisch chemische testen uit. Het bloedtestapparaat is volgens de ontwikkelaars eenvoudig in gebruik, compact, onderhoudsarm en eenvoudig te koppelen aan de reguliere huisartsen- en laboratoriuminformatiesystemen.

Lasertechnologie

De Spinit werkt als een dvd die beelden afspeelt via een dvd-speler. Lasertechnologie analyseert het bloedmonster in een microfluïdische optische schijf op verschillende eiwitten en infecties. De testresultaten zijn onmiddellijk zichtbaar op een beeldscherm, zodat de huisarts de patiënt meteen uitsluitsel kan geven.

Breder scala

Het aantal parameters dat de ontwikkelaars toevoegen blijft groeien, zodat het apparaat een steeds breder scala aan ziektes kan diagnosticeren. Zo staan voor dit en volgend jaar diabetes, cardiac, metabool, lever, nierfunctie en stolling op het programma.

White paper meerwaarde octrooi

Onderwerpen: MEDISCHE APPARATEN