Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Tablet voor blinden in aantocht

Tablet_voor_blinden_in_aantocht.jpg

Een tablet voor blinden en slechtzienden. Start-up Blitab Technologies brengt in 2016 een tablet op de markt die tekstbestanden automatisch omzet in braille. De puntjes van het brailleschrift ontstaan via vloeibare bubbels op het beeldscherm.

Het bedrijf heeft deze nieuwe technologie, die elke afbeelding om kan zetten in een tactiele vorm, zelf ontwikkeld. Blitab verwacht dat de tablet in een grote behoefte gaat voorzien, met 39 miljoen blinden en 246 miljoen slechtzienden op de wereld. Vanwege het driedimensionale karakter van het blindenschrift zijn boeken en andere publicaties nog steeds relatief duur om te produceren. De Blitab moet daar verandering in brengen.

Voorzieningen

De tablet krijgt een scherm van 10 inch en de gebruikelijke voorzieningen zoals bluetooth, wifi, NFC, USB-poort en een geheugen van 32 GB. Gebruikers kunnen uiteraard ook zelf teksten produceren via het Perkins-toetsenbord dat speciaal voor blinden is gemaakt. Het brailleschrift is bijna tweehonderd jaar geleden ontwikkeld door de Fransman Louis Braille, die op driejarige leeftijd blind werd.

Diverse prijzen

Blitab is een Oostenrijks bedrijf met het hoofdkantoor in Wenen. De innovatieve technologie voor de tablet heeft wereldwijd al tal van prijzen in de wacht gesleept. Naar verwachting komt het apparaat in september 2016 op de markt, de consumentenprijs is nog niet bekend. 

Onderwerpen: ELEKTROTECHNIEK, START-UP, INNOVATIE