Blog

3D-Stradivarius voor € 50,-

Steeds meer muziekinstrumenten rollen uit de 3D-printer. Dat levert niet alleen volstrekt nieuwe ontwerpen op, maar ook nieuwe manieren van geluid produceren.

Door EP&C


Lees verder »

Nieuwe Rembrandt van pixels en inkt

Een nieuw werk in de stijl van Rembrandt van Rijn siert de wand van een Nederlandse galerie. Het kunstwerk is gemaakt met behulp van algoritmen, software en een 3D-printer. Met het project willen..

Door EP&C


Lees verder »

4D-printer laat voorwerpen transformeren

Wetenschappers zijn druk in de weer met het ontwikkelen van wat alweer de volgende generatie printers lijkt te worden, 4D-printers. Dit terwijl de mogelijkheden van 3D-printen nog lang niet zijn..

Door EP&C


Lees verder »

3D-printer gaat kleiwoningen bouwen

Een Italiaanse producent heeft een 3D-printer ontwikkeld die woningen bouwt met natuurlijke materialen. Een prototype van zo’n huis wordt dit jaar op Sardinië ‘geprint’, waarna de printers in..

Door EP&C


Lees verder »

3D-printer kan innovatieproces impuls geven

Voor minder dan duizend euro kunnen bedrijven tegenwoordig techniek in huis halen die het simpel en voordelig maakt om nog dezelfde dag één of meerdere exemplaren van nieuw ontwikkelde producten..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

NASA biedt meteorieten voor 3D-printers aan

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft op de eigen website bestanden van schaalmodellen van meteorieten en ruimtesondes geplaatst voor 3D-printers. Het gaat om 22 modellen van onder..

Door EP&C


Lees verder »