Blog

Patent aanvragen op product? In deze gevallen: niet doen!

Het patenteren van een uitvinding heeft voordelen. Denk aan het buitenspel zetten van concurrenten doordat u een (tijdelijk) monopolie krijgt in uw markt. Maar er zijn ook situaties waarin een..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Octrooi aanvragen op een idee: wat is het juiste moment?

Je bent bezig met een innovatie en je bent ervan overtuigd dat het potentie heeft. Je wilt een octrooi aanvragen op een idee om er uiteindelijk geld mee te verdienen en/of de waarde van jouw..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Idee vastleggen (Infographic)

U heeft een idee waar u een patent op wilt aanvragen. Waar begint u en wat staat u te wachten? Hoe snel heeft u het octrooi in handen?

Door Johan Volmer


Lees verder »

Patent aanvragen - dat wil ik wereldwijd

U heeft een uitvinding gedaan, en niet zomaar eentje. U gaat de wereld veroveren. Ik hoor dan ook vaak: ik wil wereldwijd octrooi voor mijn uitvinding! 

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Top 3 valkuilen bij het aanvragen van een patent

Het inzetten van een patent kan een goed idee zijn. Er zijn legio voorbeelden van bedrijven die groot zijn geworden door het vastleggen van hun Intellectueel Eigendom. In het E-Book: ‘De..

Door Mark Jolink


Lees verder »

Patent aanvragen op een idee? Dubbel check!

Je bent enthousiast over je uitvinding. Je kunt bijna niet wachten om officiële bescherming te regelen in de vorm van een octrooiaanvraag. Toch is het goed om even pas op de plaats te maken. 

Door Kees Hollaar


Lees verder »