Blog

Hoe herken ik ook een simpele uitvinding?

Innovatieve ideeën kunnen veel vormen aannemen: een idee kan complex en revolutionair zijn, of juist heel simpel en gebaseerd op bestaande technologieën. Die ogenschijnlijk simpele ideeën worden..

Door Mark Jolink


Lees verder »

Alles wat u wilt weten over Inbreuk op Intellectuele Eigendom

Over Inbreuk valt een hoop te vertellen. Wat is het precies, wanneer maak je inbreuk, hoe voorkom je het maken van inbreuk, et cetera. 

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Drent met patent op Ethiopisch graan?

Deze week verscheen in het nieuws dat een Drent het patent (octrooi) heeft op een graansoort genaamd Teff. Dit duizenden jaren oude plantenras staat bekend als het nationale gewas van Ethiopië...

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Een week uit het leven van een Octrooigemachtigde in Opleiding

In navolging op ‘Een week uit het leven van een Octrooigemachtigde’ ditmaal ‘Een week uit het leven van een Octrooigemachtigde in Opleiding’. 

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Slaafse nabootsing: namaak verbieden zonder octrooi of model

Er zijn veel manieren om uw Intellectuele Eigendom te beschermen. Op technische uitvindingen kunt u een octrooi aanvragen. Creatieve uitspattingen kunnen door het auteursrecht of het modelrecht..

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

3 zomeroctrooien voor de zinderende hitte

Wat laat de zomer zich in al haar uitbundigheid zien dit jaar. De laatste klussen worden geklaard terwijl voor velen de vakantie pal voor de deur staat. Nog even hard werken dus, maar straks..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

UPC en unitair octrooi een stap dichterbij?

Vorig jaar schreef ik rond deze tijd dat de invoering van het unitair octrooi en het United Patent Court (UPC) vertraging hadden opgelopen. Het systeem waarin octrooien binnen meerdere EU-landen..

Door Walter Hart


Lees verder »

Watermerk in product: slimme technologie helpt bij inbreuk en recycling

Het mooie van ons vak is dat we iedere dag in aanraking komen met nieuwe ideeën die de wereld om ons heen beter maken. Zo heeft het Twellose bedrijf FiliGrade een kosteneffectieve manier..

Door Holger Seitz


Lees verder »

Zo haalt u het onderste uit innovatie

Het komt zeer regelmatig voor dat ik techneuten spreek die zeggen: “Ja, maar dat is toch geen uitvinding, dat is gewoon logisch!”

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Patent of bedrijfsgeheim? That’s the question.

Vindingen waar u tijd en energie in hebt gestoken, wilt u beschermen. Zo verdient u uw investering tenminste terug. Dat beschermen kan op verschillende manieren. U kunt uw product patenteren, of..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »