Blog

Robot duikt vaas op uit scheepswrak

De aan de Amerikaanse Stanford University ontwikkelde duikrobot OceanOne heeft nabij Toulon eigenhandig een antieke vaas opgevist uit het wrak van La Lune. Dat was ooit het vlaggenschip van de..

Door EP&C


Lees verder »

Smartphone, smartwatch, ...smart contactlens?

Nog even en de camerafunctie van de smartphone heeft zijn beste tijd gehad. Contactlenzen worden de nieuwe camera’s, zowel voor foto’s als voor videofilms. Blinden en slechtzienden hebben ook..

Door EP&C


Lees verder »

Met Usain Bolt op de sintelbaan

De Duitse sportschoenenfabrikant PUMA heeft een robot ontwikkeld als coach en uitdager voor hardlopers op de atletiekbaan. De BeatBot volgt de lijn van de baan volgens een vooraf instelbaar..

Door EP&C


Lees verder »

Drone als glazenwasser of schilder

Het Amerikaanse bedrijf Apellix heeft een compleet nieuwe toepassing voor drones ontwikkeld. De Worker Bee verft of reinigt hoge constructies zoals gebouwen, schepen, bruggen en..

Door EP&C


Lees verder »

Cyborg hoort kleuren en ziet geluid

Neil Harbisson is al tien jaar officieel een cyborg. Zijn derde elektronische oog, dat met een antenne verbonden is aan zijn schedel, maakt permanent deel uit van zijn lichaam. Dit derde oog..

Door EP&C


Lees verder »

Staartenlezer duidt gekwispel

Kijk die hond eens blij zijn, met zijn vrolijke gekwispel. Zo simpel zijn hondenemoties echter niet te duiden, hebben onderzoekers uitgevogeld. Binnenkort verklaart een gadget de zielenroerselen..

Door EP&C


Lees verder »

Zwevende speakers en bomen in huis

Gewoon omdat het kan, want het dient verder geen enkel doel. Just for the fun of it. Met dat idee zijn een zwevende bluetooth speaker en een zwevend bonsaiboompje ontworpen.

Door EP&C


Lees verder »

Altijd hippe sneakers met displays

Sneakers die nooit meer uit de mode gaan of die altijd bij de rest van je outfit passen. Dat belooft de schoen die onder de naam ShiftWear is ontwikkeld door enkele Amerikaanse ontwerpers. De..

Door EP&C


Lees verder »

Zorgrobot valt in de prijzen

Zorgrobot LEA, die momenteel in verzorgingshuizen wordt getest, is bekroond met de juryprijs van de LiveWIRE Award 2015. De robot is ontwikkeld door startup Robot Care Systems (RCS).

Door EP&C


Lees verder »

Bril met oren

De bril krijgt steeds meer specifieke slimme toepassingen. Zo is er een bril ontwikkeld waarmee artsen kankercellen zien oplichten tijdens een operatie. Andere brillen rekenen af met..

Door EP&C


Lees verder »