Blog

Geen octrooi meer op klassiek veredelde planten

Het Europees Octrooibureau heeft donderdag 29 juni, op nadrukkelijk advies van de Europese lidstaten, besloten om geen octrooien meer te verlenen op klassiek veredelde planten. Hiermee lijkt er..

Door Mark Jolink


Lees verder »

EU-lidstaten tegen octrooi op klassiek veredelde planten

Op 20 februari hebben de Europese lidstaten unaniem bevestigd dat het Europees Octrooibureau (EPO) geen octrooien meer zou moeten verlenen op planten die verkregen zijn door klassieke veredeling...

Door Mark Jolink


Lees verder »

EPO schort procedures octrooieren planten op

Het Europees Octrooibureau (EPO) schort procedures rond het octrooieren van planten en dieren op. Dit in afwachting van een advies van de EU-lidstaten over dergelijke octrooien.

Door Mark Jolink


Lees verder »

Inventiviteit betekenis

Behalve nieuw en industrieel toepasbaar moet een uitvinding ook inventief zijn om tot een patent te leiden. Als het gaat om nieuwheid dan is het ijkpunt vrij objectief. Stond de uitvinding..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Brexit spaak in wiel unitair octrooi

De uitkomst van het Britse referendum zorgt voor veel onzekerheid rond de invoering van het unitair octrooi, nu Groot-Brittannië het EU-lidmaatschap op zal zeggen.

Door Walter Hart


Lees verder »

Octrooi op planten blijft mogelijk

Het blijft mogelijk om octrooi te krijgen op nieuwe planten. Het Europees Octrooibureau (EPO) heeft een oproep van onder andere maatschappelijke organisaties zoals Greenpeace en No Patents On..

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

Europees Octrooibureau iets minder streng

Met een subtiele versoepeling van de regels lijkt het Europees Octrooibureau (EPO) een minder strenge koers te varen als het gaat om aanpassen van de claims van een octrooiaanvraag tijdens de..

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »