Blog

Alles wat u wilt weten over Inbreuk op Intellectuele Eigendom

Over Inbreuk valt een hoop te vertellen. Wat is het precies, wanneer maak je inbreuk, hoe voorkom je het maken van inbreuk, et cetera. 

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Optreden tegen inbreuk? Zo pakt u het slim aan (9/9)

U heeft inbreuk opgespoord, op de juiste manier bewijs verzameld. De ‘vriendelijke of pittige brief’ met het verzoek om de inbreukmakende activiteit te staken, heeft niet het gewenste effect. Het..

Door Walter Hart


Lees verder »

Nachtmerrie voor elke innovator: idee gestolen en gepatenteerd (8/9)

Met je eigen uitvinding om de oren geslagen worden. Dat is pijnlijk. Komt dat écht voor? Jazeker! 

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Inbreuk patent aanpakken? Zo verzamelt u bewijsmateriaal (7/9)

Als u vermoedt dat er inbreuk gemaakt wordt op uw patent, dan is het aan u om dit te bewijzen. Maar let op: zorgvuldigheid hierbij is geboden, want je doet snel meer kwaad dan goed. 

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

Hoe spoor ik inbreuk octrooi op? 4 tips (6/9)

In de serie over inbreuk hebben we al diverse aspecten belicht. In dit BL&G besteed ik aandacht aan het opsporen van inbreuk. Oftewel: hoe komt u er achter dat concurrenten producten op de markt..

Door Martijn Vermeulen


Lees verder »

Patentinbreuk: zo pakt u dat aan (5/9)

Op een beurs, in de winkel of op internet komt u een product tegen dat verdacht veel lijkt op uw gepatenteerde vinding. Doordat u uw Intellectuele Eigendom heeft laten vastleggen met een octrooi,..

Door Christiaan Houben


Lees verder »

Veilig de markt op zonder Inbreuk Intellectueel Eigendomsrecht (4/9)

Ok, octrooien/patenten hebben een meerwaarde als u uw Intellectueel Eigendom wilt beschermen. Maar ze kunnen ook knap lastig zijn als u aan de andere kant van de tafel zit. Bijvoorbeeld als u een..

Door Marcel Kortekaas


Lees verder »

5 situaties waarin patent concurrent u niet in de weg zit (3/9)

U wilt de markt op met een product of u wilt een werkwijze toepassen. U heeft voorwerk gedaan en u bent een patent(aanvraag) tegengekomen waarvan u vermoedt dat deze in uw vaarwater kan zitten. U..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Inbreuk eigendomsrecht voorkomen? Dat doe je zo! (2/9)

Of u nu wel of niet uw product heeft beschermd met een patent, zodra u de markt op gaat met uw product, kunt u in aanraking komen met Intellectuele Eigendomsrechten (IE-rechten).

Door Sjors de Koning


Lees verder »

Wat is inbreuk? (1/9)

Vaak hebben we het in onze BL&G’s over het verkrijgen van IE-rechten. Maar als u of uw concurrent al rechten heeft, hoe gaat u hier dan mee om? Wat mag wel en wat mag niet? In de komende..

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »