Blog

Concurrent in de gaten houden loont

Geautomatiseerde systemen maken het steeds makkelijker om de octrooiportefeuille van de concurrentie op de voet te volgen. Octrooigemachtigde Isabelle de Grave-Wolterink heeft doorslaggevende..

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Briljante Beschermingsstrategie

Onlangs greep een artikel in de nieuwsbrief van GoedemorgenGroente mijn aandacht: ‘Robotisering paprika-oogst grote uitdaging’. Wageningen University & Research, Proefstation voor de Groenteteelt,..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Een octrooi is geen automatisch geld

Je bent op een verjaardag of je zit op het terras, je praat wat raak en ineens heb je die ene briljante ingeving. “Wat een goed idee. Daar moet je een patent voor aanvragen. Daar kun je nog eens..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Octrooi? Staar je niet blind

Het waren de beginjaren van mijn carrière als octrooigemachtigde. Ik was 32, net gepromoveerd als chemicus, maar de jongste van het kantoor. Natuurlijk kreeg ik het dossier met de melkbussen.

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

Oude octrooien uit de Tuinbouw: Wie was de uitvinder van de klimaatkas?

Wat was het leuk om zoveel reacties te ontvangen naar aanleiding van mijn blog dat in juni verscheen. Hierin schreef ik dat de Amerikaanse sinaasappelteler Stanley Stewart de klimaatkas in 1900..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Octrooistrategie werkt kostenbesparend

Voor een effectieve bescherming is meer nodig dan het laten beschrijven van de uitvinding in een octrooiaanvraag. Zowel voorafgaand aan het opstellen van de octrooiaanvraag als daarna moeten..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Flinke korting op aankoop huis én een bijzondere vondst op zolder

Regelmatig schrijf ik over oude octrooien. Aan de hoeveelheid e-mails die ik naar aanleiding van zo’n stukje krijg, merk ik dat het heel wat los maakt. Ik vind het altijd ontzettend leuk om..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Alles wat u wilt weten over Inbreuk op Intellectuele Eigendom

Over Inbreuk valt een hoop te vertellen. Wat is het precies, wanneer maak je inbreuk, hoe voorkom je het maken van inbreuk, et cetera. 

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Drent met patent op Ethiopisch graan?

Deze week verscheen in het nieuws dat een Drent het patent (octrooi) heeft op een graansoort genaamd Teff. Dit duizenden jaren oude plantenras staat bekend als het nationale gewas van Ethiopië...

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Slaafse nabootsing: namaak verbieden zonder octrooi of model

Er zijn veel manieren om uw Intellectuele Eigendom te beschermen. Op technische uitvindingen kunt u een octrooi aanvragen. Creatieve uitspattingen kunnen door het auteursrecht of het modelrecht..

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »