Blog

Hoe spoor ik inbreuk octrooi op? 4 tips (6/9)

In de serie over inbreuk hebben we al diverse aspecten belicht. In dit BL&G besteed ik aandacht aan het opsporen van inbreuk. Oftewel: hoe komt u er achter dat concurrenten producten op de markt..

Door Martijn Vermeulen


Lees verder »

Veilig de markt op zonder Inbreuk Intellectueel Eigendomsrecht (4/9)

Ok, octrooien/patenten hebben een meerwaarde als u uw Intellectueel Eigendom wilt beschermen. Maar ze kunnen ook knap lastig zijn als u aan de andere kant van de tafel zit. Bijvoorbeeld als u een..

Door Marcel Kortekaas


Lees verder »

5 situaties waarin patent concurrent u niet in de weg zit (3/9)

U wilt de markt op met een product of u wilt een werkwijze toepassen. U heeft voorwerk gedaan en u bent een patent(aanvraag) tegengekomen waarvan u vermoedt dat deze in uw vaarwater kan zitten. U..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Inbreuk eigendomsrecht voorkomen? Dat doe je zo! (2/9)

Of u nu wel of niet uw product heeft beschermd met een patent, zodra u de markt op gaat met uw product, kunt u in aanraking komen met Intellectuele Eigendomsrechten (IE-rechten).

Door Sjors de Koning


Lees verder »

Geopolitiek & Intellectueel Eigendom, een onwaarschijnlijke combinatie?

Terwijl de IE-wereld zich richt op de gevolgen van de Brexit op het tot stand komen van het unitair octrooi, speelt er elders in de wereld een kleine revolutie af. In Latijns Amerika heeft..

Door Marcel Kortekaas


Lees verder »

Top 3 eisen voor patenteren en hoe Donald Duck dwars ligt

Een uitvinding moet aan tal van eisen voldoen om voor een patent in aanmerking te komen. Alvorens we een octrooiaanvraag indienen is het dus raadzaam om te controleren of uw uitvinding aan die..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Nieuwheid: eis voor patent

Drie elementaire eisen aan een uitvinding om sowieso voor een octrooi of een patent in aanmerking te komen zijn nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Nieuwheid is een vrij..

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »