Blog

Geen octrooi meer op klassiek veredelde planten

Het Europees Octrooibureau heeft donderdag 29 juni, op nadrukkelijk advies van de Europese lidstaten, besloten om geen octrooien meer te verlenen op klassiek veredelde planten. Hiermee lijkt er..

Door Mark Jolink


Lees verder »

EU-lidstaten tegen octrooi op klassiek veredelde planten

Op 20 februari hebben de Europese lidstaten unaniem bevestigd dat het Europees Octrooibureau (EPO) geen octrooien meer zou moeten verlenen op planten die verkregen zijn door klassieke veredeling...

Door Mark Jolink


Lees verder »

Bacterie als koerier voor medicijnen

Wetenschappers boeken steeds betere resultaten in het afleveren van medicijnen op precies die locatie in het lichaam waar ze hun werk moeten doen. Bacteriën blijken uitstekende medicijnkoeriers.

Door EP&C


Lees verder »

Zijdezacht kogelvrij vest in de maak

Een Amerikaans biotechnologiebedrijf laat genetisch gemodificeerde rupsen oersterke zijdedraden produceren. Daarmee gaat de het bedrijf flexibele kogelvrije vesten produceren.

Door EP&C


Lees verder »

Uitdagingen bij beschermen personalized medicine

Wetgeving die per land verschilt kan effectieve bescherming van uitvindingen op het gebied van personalized medicine in de weg staan. Uitvinders moeten daar op voorhand op bedacht zijn.

Door Mark Jolink


Lees verder »

Industrieel toepasbaar eis voor octrooi

Om voor een patent in aanmerking te komen moet een uitvinding in ieder geval aan de 3 meest bekende criteria voldoen: nieuw, inventief en industrieel toepasbaar zijn. In de praktijk is dit laatste..

Door Mark Jolink


Lees verder »

MaMaLoc wint Amsterdam Science & Innovation Award

Bram Schermers, technisch geneeskundige en onderzoeker en grondlegger van MaMaLoc, is de winnaar van de Amsterdam Science & Innovation Award 2016. Met de MaMaLoc techniek kan borstkanker..

Door EP&C


Lees verder »

Flinterdun condoom uit stekelgras

Australische onderzoekers hebben een flinterdun condoom ontwikkeld door nanocellulose aan latex toe te voegen. Dat levert een sterk membraan op dat zo dun is als een mensenhaar.

Door EP&C


Lees verder »

Farmaceut geeft rechten Afrika vrij

GlaxoSmithKline (GSK), een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, claimt geen octrooirecht meer op zijn medicijnen in de vijftig armste landen ter wereld. Daarmee geeft het bedrijf..

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

Perzonalized medicine vergt slimme octrooiaanvraag

De technieken om DNA te bepalen en te analyseren worden steeds sneller en goedkoper. Dat maakt het gemakkelijker om nieuwe, geïndividualiseerde therapieën te ontwikkelen. Het octrooisysteem..

Door Mark Jolink


Lees verder »