Blog

Merk registratie: Top 3 valkuilen

Je kunt heel gemakkelijk zelf een merk registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Je dient dan online een aanvraag in. En als je daarbij vragen hebt, kun je de..

Door EP&C


Lees verder »

Inrichting Applestore is nu geregistreerd merk

Apple mag de inrichting van de eigen winkels wel degelijk als merk registreren. Dit stelt het Europese Hof van Justitie in het hoger beroep dat Apple had aangespannen, nadat enkele Europese..

Door EP&C


Lees verder »

Globaal herinneringsbeeld kan consument verwarren

Een succesvol consumentenartikel krijgt in de supermarkt doorgaans al snel navolgers. Gelijksoortige producten van de concurrent krijgen een zo goed mogelijk gelijkend, maar net even ander jasje..

Door EP&C


Lees verder »

Aansluiting merkenrecht China op westerse regels

Met de invoering van een nieuw merkenrecht op 1 mei 2014 lijkt China zich te conformeren aan de reguliere internationale wet- en regelgeving op het gebied van Intellectueel Eigendom.

Door EP&C


Lees verder »

Succesvol merkproduct als stervende zwaan

Aan alles komt een eind, ook aan een octrooi. Een octrooi is een verleend recht om een product exclusief op de markt te mogen brengen. Doorgaans geldt dat recht voor twintig jaar in Europa. Het is..

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

Merknaam Vandenberg blijft van oprichter Adje

De voormalige bandleden van rockband Vandenberg hebben geen recht op het merk en de handelsnaam Vandenberg. Dat heeft de kantonrechter in april 2014 beslist, nadat een ex-bandlid een verbod eiste..

Door EP&C


Lees verder »

Toverwoord is onderscheidend vermogen

Het is de lotsbestemming van elk succesvol A-merk. Je kunt er vergif op innemen dat supermarktketens vrijwel onmiddellijk proberen mee te liften op het verkoopsucces door een goed gelijkend maar..

Door EP&C


Lees verder »