Blog

Intellectueel Eigendomsrecht (Infographic) 

Het Intellectueel Eigendomsrecht kent verschillende beschermingsvormen. Onder andere Auteursrecht, Merkbescherming, Modelbescherming, Handelsnaambescherming en Octrooibescherming. 

Door Kees Hollaar


Lees verder »

De Lamzac en het niet omver te blazen model(recht)

Hoe je Intellectueel Eigendom beschermt hangt af van de vraag of de vinding technisch of esthetisch van aard is. Uiteraard ligt daar een grijs gebied tussen. De Lamzac rechtszaak illustreert dit:..

Door Walter Hart


Lees verder »

Top 3 onbekende Intellectueel Eigendomsrechten

Intellectueel eigendom is op allerlei manieren te beschermen, afhankelijk van het soort creatie of vinding. Anderen kunnen er dan niet mee aan de haal gaan. We kennen bijvoorbeeld de rechten..

Door EP&C


Lees verder »

Top 3 redenen om IE-rechten te checken

Voorafgaand aan een fusie of bedrijfsovername worden tal van zaken nauwgezet tegen het licht gehouden. De rechten op Intellectueel Eigendom blijken regelmatig een onderschoven kindje in die..

Door EP&C


Lees verder »

Een lijstje van de top-3-lijstjes van 2015

Lijstjes bieden houvast en overzicht. Daarom maakten we een lijstje van alle top-3-lijstjes die in 2015 verschenen op Gate2IP. Een praktisch overzicht, zodat u niks hoeft te missen.

Door EP&C


Lees verder »

Designer kwal in maat 40

Kwallen vormen een duurzaam alternatief voor rundleder voor de productie van tassen of schoenen. Dat bewijst de Japanse ontwerpster Yurii Kassao met haar project Jellyfish Leather.

Door EP&C


Lees verder »

Beroemd copyrightteken © is onbeschermd

Een van de beroemdste symbolen ter wereld, het copyrightteken ©, heeft geen enkele juridische waarde. Iedereen kan en mag het gebruiken, maar het zegt eigenlijk weinig tot niets.

Door EP&C


Lees verder »

Tijdgeest dicteert ook vormen en merken

De tijdgeest kan van invloed zijn op de manier waarop we naar vormen en merken kijken. Een vorm kan veranderen van onderscheidend naar algemeen, maar ook andersom. Een rechtszaak over beschermen..

Door EP&C


Lees verder »

Yogavorm ook zonder octrooi wel beschermd

Bikram Yoga is wereldwijd erg populair. Het Bikram Yoga-imperium bestrijkt wereldwijd meer dan duizend studio’s. De oorsprong van het succes ligt in de Verenigde Staten, waar Bikram Yoga een..

Door Jordi Kox


Lees verder »

Inbreukpleger riskeert persoonlijke aansprakelijkheid

Producten al dan niet bewust namaken en zo inbreuk plegen op een octrooi of merkrecht mag niet. Wie dat doet kan door de rechter worden teruggefloten. Wie een stap verder gaat en maatschappelijk..

Door Walter Hart


Lees verder »