Blog

Patent pending als strategisch schaakstuk

Het inzetten van Intellectueel Eigendom is net als schaken: je denkt meerdere stappen vooruit.

Met verschillende pionnen acteer je in een veld waar ook de concurrent schaakstukken heeft staan...

Door Martijn Vermeulen


Lees verder »

Hoe spoor ik inbreuk octrooi op? 4 tips (6/9)

In de serie over inbreuk hebben we al diverse aspecten belicht. In dit BL&G besteed ik aandacht aan het opsporen van inbreuk. Oftewel: hoe komt u er achter dat concurrenten producten op de markt..

Door Martijn Vermeulen


Lees verder »

Veilig de markt op zonder Inbreuk Intellectueel Eigendomsrecht (4/9)

Ok, octrooien/patenten hebben een meerwaarde als u uw Intellectueel Eigendom wilt beschermen. Maar ze kunnen ook knap lastig zijn als u aan de andere kant van de tafel zit. Bijvoorbeeld als u een..

Door Marcel Kortekaas


Lees verder »

5 situaties waarin patent concurrent u niet in de weg zit (3/9)

U wilt de markt op met een product of u wilt een werkwijze toepassen. U heeft voorwerk gedaan en u bent een patent(aanvraag) tegengekomen waarvan u vermoedt dat deze in uw vaarwater kan zitten. U..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Inbreuk eigendomsrecht voorkomen? Dat doe je zo! (2/9)

Of u nu wel of niet uw product heeft beschermd met een patent, zodra u de markt op gaat met uw product, kunt u in aanraking komen met Intellectuele Eigendomsrechten (IE-rechten).

Door Sjors de Koning


Lees verder »

Vrijwillig vertragen Europese octrooiverlening

Er gloort een interessante nieuwe regel aan de horizon voor Europese octrooiaanvragen. De president van het EPO, Benoît Battistelli, liet in zijn presentatie tijdens het FICPI Forum in Venetië..

Door Hendrik Jan Brookhuis


Lees verder »

'Onbezorgd op vakantie'

Het is weer flink druk op de weg: de vakantietijd is duidelijk voorbij. Hier op kantoor is het even gekkenhuis, er zijn meteen een aantal spoedklussen die gedaan moeten worden. 

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Wanneer kiezen voor patent op een werkwijze?

Patent op een werkwijze in plaats van op een vinding. Wanneer? In onze BL&G’s vertellen we meestal over het verkrijgen van een patent op een fysiek product, formeel aangeduid als voortbrengsel...

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Patent waardeloos, na kleine verandering concurrent

“Als mijn concurrent mijn vinding namaakt met slechts een kleine verandering, is mijn patent waardeloos.” Een veel gehoorde opmerking onder ondernemers. Maar is dat ook zo? Dat ligt er maar net..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Wanneer kiezen voor een Europees Octrooi?

Al eerder bespraken we de voordelen van een Nederlands Octrooi en die van de NL PCT-route. Maar wanneer kies je eigenlijk voor een Europees Octrooi (niet te verwarren met het – nog niet bestaande..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »