Blog

Protocol biedt uitvinders vliegende start

Een goed begin is het halve werk. Onder dat motto hebben diverse partijen samen een protocol opgesteld waarmee uitvinders zich terdege kunnen voorbereiden op een octrooiaanvraag.

Door EP&C


Lees verder »

Zuiver water smaakt als frisdrank

Zonder een enkele toevoeging toch de illusie van frisdrank creëren met water. Dat presteert de drinkbeker die onder de naam Right Cup op de markt komt. Geurstoffen in de rand van de beker doen..

Door EP&C


Lees verder »

Slimme brievenbus krijgt vorm

Geen gedoe meer met pakketjes die bij buren of een distributiecentrum zijn afgegeven. Een brievenbus die je pakket veilig aanneemt en waarin je het ook kunt retourneren is de oplossing.

Door EP&C


Lees verder »

Geen nuts, tóch een vaatwasser

Wonen zonder nutsvoorzieningen, geheel zelfvoorzienend. De startup Sustainer Homes verbouwt zeecontainers tot dergelijke duurzame woningen. Zelfs riolering is niet nodig.

Door EP&C


Lees verder »

Opruimen oceaanplastic start bij Japan

Het eerste project van The Ocean Cleanup van de Nederlandse uitvinder en ondernemer Boyan Slat gaat in 2016 van start nabij het Japanse eiland Tsushima in de Straat van Korea. Twee drijvende..

Door EP&C


Lees verder »

Tablet voor blinden in aantocht

Een tablet voor blinden en slechtzienden. Start-up Blitab Technologies brengt in 2016 een tablet op de markt die tekstbestanden automatisch omzet in braille. De puntjes van het brailleschrift..

Door EP&C


Lees verder »