Blog

Inrichten van een IP-team. Alleen R&D? Niet doen!

Veel technische bedrijven hebben een afdeling Research & Development (R&D). Hier wordt volop uitgevonden en ontwikkeld. Vaak zijn zij ook belast met het beheren van het Intellectual Property (IP)...

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Spookfacturen: wees gewaarschuwd

Als octrooigemachtigde in opleiding ken ik het fenomeen ‘nepfacturen’. Bijna al onze klanten worden hiermee geconfronteerd. Maar onlangs werd ik zelf in het ootje genomen.

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Wat is de waarde van een octrooi? 5 bepalende factoren

Om verschillende redenen is het interessant om te weten wat de waarde is van uw patent of octrooi.

Door Mark Jolink


Lees verder »

Een octrooiaanvraag. Las het maar als een boek.

Ik kan het mij helemaal voorstellen. De eerste keer dat u een octrooiaanvraag voor uw neus krijgt, is het lastig deze op waarde te schatten. Waar begint u met lezen? Waar moet u op letten?

Door Mark Jolink


Lees verder »

De beste tip voor alle Willie Wortels en Niet-Willie Wortels

Ze zijn er vast nog. Mensen die jarenlang op zolder aan een uitvinding werken. Op zo’n zolderkamer is het heerlijk rustig werken, zonder Whatsapp, Facebook en verwoede discussies van politieke..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Het wiel octrooieren? Geen probleem!

‘Het wiel opnieuw uitvinden’; een gevleugelde uitspraak die vaak gebruikt wordt. Het betekent dat je dubbel werk doet. Iets wat vaak niet loont.

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Patent aanvragen: Voordelen van de NL PCT-Route

Bedrijven komen bij EP&C voor de bescherming van verschillende producten en werkwijzen. Van achtbanen tot plastic dopjes. Van schermdoeken in kassen tot technieken voor DNA-analyses.

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Idee vastleggen: in welk land? 3 Tips

Bij het aanvragen van een patent komt u op een gegeven moment voor de keuze te staan: in welke landen wil ik mijn idee vastleggen? Instinctief zeggen de meeste innovators: doe maar wereldwijd...

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Hoe kies ik een octrooigemachtigde

Wij van WC-eend ……..kent u ‘m nog?

Ik weet het, het klinkt absurd dat ik – octrooigemachtigde bij EP&C - u ga vertellen hoe u een octrooigemachtigde gaat vinden die bij u past. Maar leest u toch..

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

De octrooipolitie is mijn beste vriend, toch?

Voordat u uw patent in handen hebt, is er al heel wat werk verzet. In de fabriek of op het laboratorium testen, bijschaven, en alle brainwaves aflopen op haalbaarheid. Als het idee voldoende..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »