Blog

Concurrent in de gaten houden loont

Geautomatiseerde systemen maken het steeds makkelijker om de octrooiportefeuille van de concurrentie op de voet te volgen. Octrooigemachtigde Isabelle de Grave-Wolterink heeft doorslaggevende..

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Top 3 misverstanden bij het patenteren

Met een aantal collega’s fungeer ik als aanspreekpunt voor mensen die voor het eerst contact opnemen met EP&C. Wij staan hen te woord met allerhande vragen over Intellectueel Eigendom. Voordat we..

Door Patrick van Ginneken


Lees verder »

Patent-jargon waar ik niet onderuit kom

Elke branche heeft zijn eigen beroepstaal. Het is de uitdaging om hier niet in door te slaan. Met mijn collega-vakgenoten is het niet zo’n probleem als de gesprekken doorspekt zijn met jargon...

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Top 3 Blunders bescherming Intellectueel Eigendom

Ik draai al weer een aantal jaartjes mee in het octrooivak. Saai? Nee, zeker niet! Ik kom elke dag in aanraking met creatieveling die vol enthousiasme over hun uitvinding vertellen. Het is..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Merk registratie: Top 3 valkuilen

Je kunt heel gemakkelijk zelf een merk registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Je dient dan online een aanvraag in. En als je daarbij vragen hebt, kun je de..

Door EP&C


Lees verder »

Top 3 eisen voor patenteren en hoe Donald Duck dwars ligt

Een uitvinding moet aan tal van eisen voldoen om voor een patent in aanmerking te komen. Alvorens we een octrooiaanvraag indienen is het dus raadzaam om te controleren of uw uitvinding aan die..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Patent aanvragen op een idee? Dubbel check!

Je bent enthousiast over je uitvinding. Je kunt bijna niet wachten om officiële bescherming te regelen in de vorm van een octrooiaanvraag. Toch is het goed om even pas op de plaats te maken. 

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Top 3 vragen voorafgaand aan patent aanvraag

Wekelijks zit ik met ondernemers aan tafel die hun uitvinding willen beschermen met een octrooi. Maar voordat we een octrooiaanvraag gaan indienen, adviseer ik hen om over een aantal onderwerpen..

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Top 3 simpele doch handige uitvindingen

Kleine slimmigheden kunnen groot ongemak oplossen. Niet zelden schittert een uitvinding door eenvoud. Een octrooi aanvragen is vaak welverdiend. Hierbij mijn Top 3 van simpele doch super handige..

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Top 3 onbekende Intellectueel Eigendomsrechten

Intellectueel eigendom is op allerlei manieren te beschermen, afhankelijk van het soort creatie of vinding. Anderen kunnen er dan niet mee aan de haal gaan. We kennen bijvoorbeeld de rechten..

Door EP&C


Lees verder »