Blog

'Onbezorgd op vakantie'

Het is weer flink druk op de weg: de vakantietijd is duidelijk voorbij. Hier op kantoor is het even gekkenhuis, er zijn meteen een aantal spoedklussen die gedaan moeten worden. 

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Interactief spijkerjasje bedient smartphone

Google en Levi’s brengen een denim jasje op de markt dat fungeert als een touchscreen. Dé oplossing voor fietsers die niet zonder de functies van hun smartphone kunnen.

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Tupperware verbetert buitenaardse slateelt

Tupperware gaat ruimtevaartorganisatie NASA helpen om groente te verbouwen in de ruimte. Het bedrijf ontwikkelt een nieuw systeem voor watervoorziening van planten in de moestuin van..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Idee vastleggen (Infographic)

U heeft een idee waar u een patent op wilt aanvragen. Waar begint u en wat staat u te wachten? Hoe snel heeft u het octrooi in handen?

Door Johan Volmer


Lees verder »

De beste tip voor alle Willie Wortels en Niet-Willie Wortels

Ze zijn er vast nog. Mensen die jarenlang op zolder aan een uitvinding werken. Op zo’n zolderkamer is het heerlijk rustig werken, zonder Whatsapp, Facebook en verwoede discussies van politieke..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Idee vastleggen: in welk land? 3 Tips

Bij het aanvragen van een patent komt u op een gegeven moment voor de keuze te staan: in welke landen wil ik mijn idee vastleggen? Instinctief zeggen de meeste innovators: doe maar wereldwijd...

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Patent aanvragen - dat wil ik wereldwijd

U heeft een uitvinding gedaan, en niet zomaar eentje. U gaat de wereld veroveren. Ik hoor dan ook vaak: ik wil wereldwijd octrooi voor mijn uitvinding! 

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Wat is een patent of octrooi (betekenis)

Een octrooi of een patent is het wettelijk bewijs dat de houder ervan de rechten heeft op een uitvinding. Dit exclusieve recht beschermt de uitvinder en stimuleert de vernieuwingskracht van de..

Door Patrick van Ginneken


Lees verder »

Verschil octrooi en patent

Octrooi en patent. Twee woorden voor dezelfde betekenis: het alleenrecht op een uitvinding.  Zijn de twee begrippen inwisselbaar of zijn er wel degelijk verschillen?

Door Mark Jolink


Lees verder »

Inktloze printer bespaart geld en milieu

Nooit meer gedoe met dure cartridges of toner die ineens op is. Een aan de TU Delft ontwikkelde technologie brengt de inktloze printer binnen handbereik. Ook het milieu profiteert.

Door EP&C


Lees verder »