Blog

Dossier unitair octrooi en UPC

Laatste update: 26-4-2018

In dit dossier over het unitair octrooi zetten we alle ontwikkelingen omtrent het nieuw in te voeren octrooi en de Unitary Patent Court voor u op een rij. Een tijdslijn..

Door Walter Hart


Lees verder »

Wanneer kiezen voor een Europees Octrooi?

Al eerder bespraken we de voordelen van een Nederlands Octrooi en die van de NL PCT-route. Maar wanneer kies je eigenlijk voor een Europees Octrooi (niet te verwarren met het – nog niet bestaande..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Unitair octrooi en UPC lopen weer vertraging op

Begin 2017 sprak de Prepatory Committee for the Unified Patent Court (UPC) de verwachting uit dat het unitair octrooi en UPC eind 2017 van start zou gaan. Door de recente politieke ontwikkelingen..

Door Walter Hart


Lees verder »

Invoering unitair octrooi en UPC gepland voor december 2017

De Prepatory Committee for the Unified Patent Court (UPC), het comité dat zich bezighoudt met de voorbereidende werkzaamheden, heeft vandaag een nieuwe planning afgegeven voor de start van het..

Door Walter Hart


Lees verder »

Groot-Brittannië van plan om unitair octrooi en UPC toch te ratificeren

Met betrekking tot het unitair octrooi en het Unified Patent Court (UPC) doet zich een verrassende nieuwe ontwikkeling voor. De regering van Groot-Brittannië heeft ondanks de uitkomst van het..

Door EP&C


Lees verder »

Brexit spaak in wiel unitair octrooi

De uitkomst van het Britse referendum zorgt voor veel onzekerheid rond de invoering van het unitair octrooi, nu Groot-Brittannië het EU-lidmaatschap op zal zeggen.

Door Walter Hart


Lees verder »

Addertjes onder gras unitair octrooi

Door de recente Brexit is het onzeker wanneer het unitair octrooi in werking treedt. Toch blijft het een revolutionaire vernieuwing waarmee bedrijven in één keer hun uitvindingen in vrijwel heel..

Door Walter Hart


Lees verder »

Top 3 vragen over unitair octrooi

Het is een revolutie in veertig jaar Europees octrooirecht. Wat zijn de nieuwe mogelijkheden van dit nieuwe systeem?

Door Walter Hart


Lees verder »

Revolutie in octrooirecht ophanden

Het unitair octrooi is een revolutie in veertig jaar Europees octrooirecht. Hiermee komt voor veel ondernemers een interessant alternatief voor octrooibescherming in de EU binnen handbereik.

Door Walter Hart


Lees verder »

Tegenstrijdige uitspraken geschiedenis na invoering unitair octrooi

Farmaceut Novartis voert in meer dan tien Europese landen rechtszaken over een pleister met een geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer. In al die verschillende rechtszaken kunnen partijen ook..

Door Mark Jolink


Lees verder »