Blog

Meubels en bakstenen uit schimmels en kaf

Twee Amerikaanse bedrijven produceren samen meubels, bakstenen en verpakkingsmaterialen uit de schimmeldraden van paddenstoelen en agrarisch afval.

Beeld: bioMASON

Door EP&C


Lees verder »

Bescherm naast het apparaat ook vooral de consumable

Als je een verpakking bedenkt die technisch vernieuwend is, kun je deze beschermen met een octrooi. Zonder octrooi kan iedereen de wegwerpverpakking namaken en daarmee kan veel omzet verloren..

Door Walter Hart


Lees verder »

Het geheim van de smid

Een duidelijke visie, technische vooruitstrevendheid en kwalitatief goede octrooiaanvragen. Met deze elementen kan uw onderneming het heel ver brengen in de verpakkingsbranche. Als bewijsvoering..

Door Walter Hart


Lees verder »

Samenwerken leidt vaak tot gedoe

Eendrachtige en enthousiaste samenwerking tussen twee partijen aan een vinding mondt vaak uit in gesteggel en narigheid over het intellectueel eigendom. Want uiteindelijk botsen de belangen van..

Door Walter Hart


Lees verder »

Tijdgeest dicteert ook vormen en merken

De tijdgeest kan van invloed zijn op de manier waarop we naar vormen en merken kijken. Een vorm kan veranderen van onderscheidend naar algemeen, maar ook andersom. Een rechtszaak over beschermen..

Door EP&C


Lees verder »

Inbreukpleger riskeert persoonlijke aansprakelijkheid

Producten al dan niet bewust namaken en zo inbreuk plegen op een octrooi of merkrecht mag niet. Wie dat doet kan door de rechter worden teruggefloten. Wie een stap verder gaat en maatschappelijk..

Door Walter Hart


Lees verder »

Afsplitsing laat octrooiaanvraag lang boven de markt zweven

Een afsplitsing of divisional is een handige methode om je octrooiaanvraag zo lang mogelijk boven de markt te laten zweven. De kosten zijn zeer beperkt en het bespaart ook nog eens de tijd en..

Door Walter Hart


Lees verder »

Minimale innovatie, maximaal effect

Het zit hem soms in de details. Neem verpakkingsfolie voor verse voedingsmiddelen. U kent het wel. Het plakt lekker over een schaaltje vleeswaren, is stevig maar toch vol souplesse en je kunt..

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »