Blog

Robot duikt vaas op uit scheepswrak

De aan de Amerikaanse Stanford University ontwikkelde duikrobot OceanOne heeft nabij Toulon eigenhandig een antieke vaas opgevist uit het wrak van La Lune. Dat was ooit het vlaggenschip van de..

Door EP&C


Lees verder »

T-shirt of armband als reddingsvest

Wereldwijd verdrinken jaarlijks 370.000 mensen. Dat zijn meer slachtoffers dan oorlogen en natuurrampen bij elkaar eisen. Reddingsvesten zijn effectief, maar worden lang niet altijd gedragen.

Door EP&C


Lees verder »

Zeppelin keert terug in luchtruim

Ecologisch verantwoord, goedkoop, snel en een luchthaven is niet nodig. Die voordelen bieden de luchtschepen die als wereldwijde vrachtvervoerders dienst gaan doen.

Door EP&C


Lees verder »

Zwevende speakers en bomen in huis

Gewoon omdat het kan, want het dient verder geen enkel doel. Just for the fun of it. Met dat idee zijn een zwevende bluetooth speaker en een zwevend bonsaiboompje ontworpen.

Door EP&C


Lees verder »

Slimme brievenbus krijgt vorm

Geen gedoe meer met pakketjes die bij buren of een distributiecentrum zijn afgegeven. Een brievenbus die je pakket veilig aanneemt en waarin je het ook kunt retourneren is de oplossing.

Door EP&C


Lees verder »

Het gras van SISGRASS is altijd groener

De komende jaren zullen steeds meer wedstrijden op een hybride grasveld gespeeld worden, aangelegd met de kunstgrasprikker van SISGRASS B.V. Verschillende Champions League clubs zijn van plan, óf..

Door Walter Hart


Lees verder »

Fietsen gaan ‘op kamers’

De Eco Cycle is een gerobotiseerde fietsenopslag in de vorm van een toren met een hoogte van ruim elf meter. Deze toren kan volautomatisch 204 fietsen opslaan. Daarmee kan het een oplossing zijn..

Door EP&C


Lees verder »

Koeriers bezorgd over robots

Het ziet ernaar uit dat onbemande elektrische karretjes binnenkort deel uitmaken van het straatbeeld. Verschillende producenten werken aan autonoom rijdende robots die pakketten aan huis bezorgen.

Door EP&C


Lees verder »

Sanquin ontneemt hoofdstad koudwatervrees

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een drinkwaterbedrijf in Nederland naast water een ander product leveren, in dit geval koude. Drinkwaterleverancier Waternet staat kou uit het Amsterdamse..

Door EP&C


Lees verder »

Stratenmakersdecolleté weg geautomatiseerd

De Tiger-Stone is een zes meter brede bestratingsmachine die in één keer een hele straat van klinkers voorziet, in het gewenste patroon en inclusief randafwerking. Deze vinding van een Nederlands..

Door EP&C


Lees verder »