Blog

Aanvullend Beschermingscertificaat – Een stap richting helderheid

Uiteraard verwachten patiënten en artsen dat een geneesmiddel een ziekte effectief aanpakt. Tegelijkertijd moet het geneesmiddel voldoende veilig zijn. Alleen als uitgebreid onderzoek laat zien..

Door Mark Jolink


Lees verder »

EU-lidstaten tegen octrooi op klassiek veredelde planten

Op 20 februari hebben de Europese lidstaten unaniem bevestigd dat het Europees Octrooibureau (EPO) geen octrooien meer zou moeten verlenen op planten die verkregen zijn door klassieke veredeling...

Door Mark Jolink


Lees verder »

Europees octrooi binnenkort ook geldig in………..Cambodja

Nee, er is niets mis met uw geografische kennis, wees gerust. Afgelopen januari hebben het European Patent Office (EPO) en Cambodja een overeenkomst getekend die het mogelijk maakt Europese..

Door Mark Jolink


Lees verder »

Het wiel octrooieren? Geen probleem!

‘Het wiel opnieuw uitvinden’; een gevleugelde uitspraak die vaak gebruikt wordt. Het betekent dat je dubbel werk doet. Iets wat vaak niet loont.

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Wat is een patent of octrooi (betekenis)

Een octrooi of een patent is het wettelijk bewijs dat de houder ervan de rechten heeft op een uitvinding. Dit exclusieve recht beschermt de uitvinder en stimuleert de vernieuwingskracht van de..

Door Patrick van Ginneken


Lees verder »

Invoering unitair octrooi en UPC gepland voor december 2017

De Prepatory Committee for the Unified Patent Court (UPC), het comité dat zich bezighoudt met de voorbereidende werkzaamheden, heeft vandaag een nieuwe planning afgegeven voor de start van het..

Door Walter Hart


Lees verder »

Verschil octrooi en patent

Octrooi en patent. Twee woorden voor dezelfde betekenis: het alleenrecht op een uitvinding.  Zijn de twee begrippen inwisselbaar of zijn er wel degelijk verschillen?

Door Mark Jolink


Lees verder »

WBSO: financieel voordeel bij innovatie – wees er snel bij

Wilt u gebruik maken van de fiscale voordelen van de WBSO voor research en development (R&D)-projecten voor het jaar 2017? Onderneem dan snel actie. Er is een vastomlijnd budget beschikbaar en op..

Door EP&C


Lees verder »

EPO schort procedures octrooieren planten op

Het Europees Octrooibureau (EPO) schort procedures rond het octrooieren van planten en dieren op. Dit in afwachting van een advies van de EU-lidstaten over dergelijke octrooien.

Door Mark Jolink


Lees verder »

Fiscus bundelt innovatieregelingen

De fiscale innovatieregelingen S&O-afdrachtvermindering (WBSO) en de Research & Development Aftrek (RDA) zijn met ingang van 2016 gebundeld in één nieuwe regeling, onder de naam WBSO. Daarmee..

Door EP&C


Lees verder »