Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Tweepersoons hoverbike in 2017 te koop

Tweepersoons_hoverbike_in_2017_te_koop.jpg

De tweepersoons hoverbike Areo-X is vanaf 2017 te koop voor 65.000 euro. Nu al kan voor deze vliegende kruising tussen een motorfiets en een hovercraft worden ingetekend bij producent Aerofex in de Verenigde Staten.

Het voertuig krijgt twee ventilatoren die door een benzinemotor worden aangedreven. De Aero-X kan 140 kilo vervoeren en vliegt op een hoogte van circa drie meter met een maximale snelheid van ruim zeventig kilometer per uur over alle soorten ondergrond, dus ook water. De hoverbike wordt 4,5 meter lang en ruim twee meter breed, weegt 365 kilo en kan uiteraard vanuit stilstand verticaal opstijgen.

Volgens Areofex reageert de besturing met name op de lichaamsbewegingen van de piloot, zodat het besturen van de Aero-X nagenoeg vergelijkbaar is met rijden op een motorfiets. Een weekendje oefenen is ruim voldoende om ermee op pad te kunnen, stelt de fabrikant. De hoverbike is behalve voor de recreatiemarkt bijvoorbeeld ook erg geschikt voor inspectie van landbouwgrond, reddingsoperaties in moeilijk toegankelijke gebieden en grensbewaking, voorziet Aerofex. Omdat de hoverbike niet hoger dan een meter of drie vliegt, is er geen vliegbrevet voor nodig.

www.aerofex.com 

Onderwerpen: OCTROOI, Werktuigbouw