Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

VS kijkt meer naar de geest dan naar de letter

VS_kijkt_meer_naar_de_geest_dan_naar_de_letter.jpg

Met een afsplitsing of divisional laat je je octrooiaanvraag zo lang mogelijk boven de markt zweven, tegen beperkte kosten. Maar uiteindelijk blijft alleen beschermd wat er letterlijk in de aanvraag staat. Tenzij je afsplitsingsaanvragen in de Verenigde Staten indient.

Een octrooiaanvraag indienen heeft vaak een fire and forget karakter. Na indiening ga je er vanuit dat je vinding goed beschermd is tegen inbreuk. Toch pakt dat soms anders uit. Techniek ontwikkelt zich immers, sneller dan ooit. Zo kunnen concurrenten met variaties komen die naar de letter net geen inbreuk plegen, maar dat naar de geest eigenlijk toch wel doen.

Tweaken

Als je een uitvinding hebt gedaan waarvan je denkt dat die veel ontwikkelpotentie heeft, en je mikt ook op de Amerikaanse markt, dan is het nuttig om in de Verenigde Staten een divisional ‘in de lucht te houden’. De instanties kijken daar veel ruimer aan tegen formuleringen dan in Europa. In de VS is het dan ook veel eenvoudiger om je aanvraag te tweaken, dus je claims in een later stadium aan te passen en te optimaliseren aan voortschrijdende technologische inzichten. Dit kan met name in de biochemie, maar uiteraard voor vrijwel alle branches een interessante beschermingsoptie zijn. Het geeft je de gelegenheid om tijdens de wedstrijd je concurrent de pas af te snijden, zonder een heel nieuwe octrooiaanvraag te hoeven doen.

Onderwerpen: OCTROOI, COLUMN, ALGEMEEN