Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

WBSO: financieel voordeel bij innovatie – wees er snel bij

wbso.jpgWilt u gebruik maken van de fiscale voordelen van de WBSO voor research en development (R&D)-projecten voor het jaar 2017? Onderneem dan snel actie. Er is een vastomlijnd budget beschikbaar en op = op.

Via de fiscale regeling kunt u kosten van R&D-projecten verlagen. Denk hierbij aan loonkosten en andere kosten en uitgaven die betrekking hebben op de ontwikkeling van technisch nieuwe producten, programmatuur of technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Werknemers in dienst

Als u werknemers in dienst heeft, kunt u tot en met 31 december 2016 uw aanvraag indienen. De fiscale voordelen zijn dan vanaf 1 februari 2017 van toepassing.

Zelfstandig ondernemer zonder personeel

Valt u in deze categorie, dan heeft u 1 dag respijt en dient uw verzoek op 1 januari 2017 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen te zijn.

Wat is WBSO

De WBSO staat voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Deze wet is door de overheid in het leven geroepen om innovatie door Nederlandse bedrijven te stimuleren.

Voor wie

De WBSO is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. Van starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector. Publieke kennisinstellingen kunnen geen WBSO aanvragen.

Hoe WBSO aanvragen

Ga voor meer informatie én voor het indienen van uw aanvraag naar de website van het RVO

Onderwerpen: INNOVATIE, WET- EN REGELGEVING