Intellectueel Eigendom in de tuinbouw

EP&C heeft veel expertise op het gebied van de tuinbouw. We zijn prominent aanwezig in de branche en investeren veel in samenwerking met onze opdrachtgevers en in het volgen van actuele ontwikkelingen en regelgeving. EP&C organiseert regelmatig workshops en bijeenkomsten over Intellectueel Eigendom in de tuinbouw. Voor veel tuinbouwondernemers is EP&C de vaste gesprekspartner als het gaat om het beschermen van nieuwe ideeën en vindingen.

Tuinbouw scoort met innovaties
De Nederlandse tuinbouw scoort zeer goed op het gebied van innovatie. Alleen de Verenigde Staten, Duitsland en Japan vragen in deze sector meer octrooien aan. Wereldwijd is de Nederlandse tuinbouw verantwoordelijk voor ruim zes procent van alle octrooiaanvragen die worden ingediend op het gebied van voeding. Het zijn vooral mkb'ers die verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel van de technologische innovatie.

Techniek en veredeling
De tuinbouwspecialisten van octrooibureau EP&C beschikken over veel expertise op het gebied van techniek en veredeling. Onze klantengroepen in deze sector zijn zeer gevarieerd. Zo werken we voor toonaangevende en innovatieve bedrijven op het gebied van onder meer kassenbouw, kasverlichting, scherminstallaties, kasklimaatbeheersystemen, plantenhandlingautomatisering, substraten en potgrondsamenstellingen en gewasveredeling. We beschikken naast onze octrooitechnische expertise voor de tuinbouw ook over deskundigheid op het gebied van modellen (modelrecht) voor de agrarische sector.

Rudi Riemens
Contactpersoon Tuinbouw
Rudi Riemens

Rudi studeerde werktuigbouwkunde en werkt ruim twintig jaar als octrooigemachtigde bij EP&C. Zijn specialisaties zijn onder meer bio-based product technology en tuinbouwtechnologie. Hij heeft oog voor detail én voor de grote lijn.

“Als een octrooi zuiver beschreven is, kan alleen onwetendheid nog voor verwarring zorgen”

Direct contact: +31 70 414 54 73

Maak kennis met onze overige specialisten in Tuinbouw:

Marcel Kortekaas
Robrecht de Weerdt

Bent u op zoek naar een expert met een andere specialisatie? Kijk dan op onze paginaMensen en maak uw keuze.