Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Portretten Jordy van der Horst NL 2023_04

“Soms vinden mensen een technische oplossing voor een probleem waarvan je het bestaan niet kende. Dat vind ik fascinerend”

Per 1 september 2022 is Jordy van der Horst onderdeel van het team bij EP&C dat zich bezighoudt met elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Een logische expertise na zijn bachelor elektrotechniek en master ruimtevaarttechnologie aan de Universiteit van Delft.

Jordy is onverminderd enthousiast over techniek. Toch voelt hij zich thuis in de wereld van octrooien, waar techniek, innovatie en recht elkaar ontmoeten. “Wetenschappers zijn vaak bezig met hele mooie dingen, maar het effect op de ‘normale’ mens is niet altijd zichtbaar. Dat vind ik zo mooi aan het werk van een octrooigemachtigde. Ik ben bezig met techniek, maar ik zie ook de innovatie en de bescherming en hoe dat invloed heeft op de wereld op om ons heen. Het is heel inspirerend om te werken met mensen die bezig zijn met innoveren. Soms vinden mensen een technische oplossing voor een probleem waarvan je het bestaan niet kende. Dat vind ik fascinerend”

De kennis die Jordy heeft, combineert hij met een toegankelijke manier van werken. “Het gaat om het verhaal van mijn cliënt, niet om mij. Dus ik zal de cliënt altijd de ruimte geven om zijn verhaal te vertellen en het vraagstuk goed uit te leggen. Daarna komt mijn advies pas. Ik vind het verder ook fijn om samen te werken met startups, omdat je een startup ziet groeien tijdens het ontwikkelings- en beschermingstraject.”