Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Michiel Ras

“Je kunt grote invloed hebben op de toekomst van een bedrijf”

Michiel Ras studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Voordat hij in 2019 bij EP&C in dienst trad, werkte hij als Nederlands en Europees octrooigemachtigde bij ASML.

Door zijn grote interesse in techniek beschikt hij over brede kennis in vakgebieden als mechatronica, meetsystemen, mechanica en dynamica. Michiel vindt de breedte en diepte van het werken als octrooigemachtigde boeiend. “Voor opdrachtgevers ben je veelal de eerste persoon die ze in aanraking brengt met de wereld van IE. Zij kunnen dankzij jouw advies als bedrijf een enorme groeisprong maken met hun uitvinding. Het besef dat je een grote invloed hebt op de toekomst van een bedrijf maakt het werk avontuurlijk, in combinatie met een grote verantwoordelijkheid.”

Michiel heeft een groot inlevingsvermogen en is als reflectief luisteraar in staat snel tot een afgewogen analyse te komen. Hij voelt zich sterk verwant met zelfstandige ondernemers. In zijn vrije tijd begeleidt hij als mentor kinderen bij het opzetten van hun eigen fictieve bedrijf in het project Bizworld, zodat ze al op jonge leeftijd in aanraking komen met alle aspecten van het bedrijfsleven.

PUBLICATIES

Lees de artikelen die Michiel schreef voor ons blog.