Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Raoul Timmerman

“Octrooieren is een middel om te zorgen dat de mensheid innoveert.”

Intellectueel eigendomsrecht is iets waar Raoul zowel tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde als tijdens zijn werk bij een startup in lucht- en ruimtevaartapparatuur mee te maken kreeg. Sinds 2020 is hij octrooigemachtigde in opleiding en richt hij zich volledig op dit vakgebied. Toch is zijn voorliefde voor high tech ontwikkelingen als robotica, AI en machine learning ook nu nooit ver weg.

De vooruitstrevende technieken die hem altijd al interesseerden probeert hij nu zo goed mogelijk te beschermen. “Ik kan samenwerken met en leren van innovatieve mensen die net anders tegen de wereld aankijken. Door hun ideeën zo goed mogelijk vast te leggen, zorgen we samen dat hun state of the art technieken rendabel zijn, maar we er uiteindelijk allemaal van kunnen leren en erdoor vooruitgaan.”

Voor Raoul gaat octrooieren verder dan alleen beschermen van intellectueel eigendom. “Ik geniet ervan om nieuwe slimme ideeën te zien van mensen die de wereld een beetje beter maken. Met octrooieren kun je eerst zelf voordeel hebben van je uitvinding. Dat is goed. Daarna wordt een innovatie breder beschikbaar. Je kan daarmee iemand op nieuwe ideeën brengen en mensen krijgen inzicht in hoe iets werkt. Octrooieren is dus ook een middel om te zorgen dat de mensheid innoveert.”