Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Reinier-Tans_groot

"Je draagt bij aan het tot wasdom komen van goede ideeën”

Reinier Tans behaalde een master in Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij is gespecialiseerd in transporttechniek, met name het modelleren van logistieke netwerken én het ontwerpen van de werktuigen in zo’n netwerk zoals kranen, loopbanden en opslagsystemen. Hij is sinds 1 oktober 2018 bij EP&C in dienst als octrooigemachtigde in opleiding.

Tijdens en ook na zijn studie heeft Reinier werkervaring opgedaan in diverse functies op het gebied van R&D in de logistiek. “Daarin kon ik het theoretisch kader van mijn studie mooi aan laten sluiten op de praktijk voor het verbeteren van processen. Ik heb onder andere softwaretools ontwikkeld voor de optimalisatie van logistieke netwerken. Uitdagende projecten met een innovatief karakter spreken mij erg aan.”

Reinier is analytisch, tolerant, sociaal en een proactieve teamspeler. “Ik ben graag met teksten bezig, het verwerken van veel informatie en die analyseren. In combinatie met dienstverlening aan de klant maakt dat het octrooiwerk erg interessant. Je kunt bijdragen aan het tot wasdom komen van goede ideeën. Of het nu gaat om een multinational of de spreekwoordelijke uitvinder in het schuurtje achter zijn huis. In dat spectrum wil ik de expert zijn die mensen begeleidt bij het realiseren van het levenswerk waarin ze veel tijd en geld hebben geïnvesteerd. Ze leggen hun ziel en zaligheid ergens in. Dat levert spanning en onzekerheid op. Als je daar zekerheid in kunt brengen, doet het ertoe.”