Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Rienk Rienksma

“Complexe vindingen goed beschrijven is boeiend en er hangt veel van af”

Rienk Rienksma studeerde biotechnologie aan Wageningen University & Research en promoveerde in het vakgebied systeembiologie. Hij beschikt over ruime werkervaring in de biotechnologiesector en is deskundig in vakgebieden als moleculaire biologie, systeembiologie, procestechnologie en chemie.

De veelzijdigheid maakt het werk voor Rienk interessant. “Bovendien is biotechnologie hét hot topic van de octrooiwereld. Ik vind het goed en gedetailleerd beschrijven van wetenschappelijke vindingen buitengewoon boeiend. De complexiteit ervan is mooi en er hangt heel veel af van goede bescherming, bijvoorbeeld voor een farmaceut die veel ontwikkelingskosten heeft gemaakt voor een nieuw medicijn. Anders dan bijvoorbeeld mechanische vindingen zijn de vindingen in life sciences vaak niet tastbaar en onzichtbaar, dat maakt het nog interessanter.”

Rienk is bedachtzaam, betrouwbaar en zeer volhardend. “De ene keer leg je aan een enthousiaste startup uit wat een octrooi is. Het andere moment werk je voor grote internationale farmaceutische concerns.”